Rolexx Napisano 10 Kwietnia 2022 Napisano 10 Kwietnia 2022 Witajcie Mam na imię Michał i jestem początkującym modelarzem. Skończyłem właśnie drugi model w życiu i jest nim panzerkampfwagen ii ausf. f. Pomalowany został aerografem i użyłem pierwszy raz washy. Czekam na opinie i oczywiście na krytykę co mogłem zrobić lepiej. 1 Cytuj
zaruk Napisano 10 Kwietnia 2022 Napisano 10 Kwietnia 2022 Cześć. Gratuluję ukończenia dwójki, to był piękny wóz. Jeśli chodzi o wash, to nie widzę, gdzie go położyłeś. Powinien akcentować (podkreślać) linie podziału oraz krawędzie tam, gdzie zbiera się brud i kurz. W Twoim czołgu zbyt wyraźnie tego nie widzę. Druga rzecz to obicia. O ile dobrze je wykonałeś na krawędziach, tam gdzie zwykle się tworzą, to w mojej ocenie jest ich za dużo na płaskich powierzchniach. Zbytnio rzucają się w oczy powodując, że czołg mocno przypomina wrak. I ostatnia uwaga - podwozie czyściutkie jak po opuszczeniu hali montażowej. Obejrzyj zdjęcia czołgów, nawet współczesnych i popatrz jak brudzi się podwozie. Mimo tych uwag liczę na kolejny model, a przede wszystkim na warsztat. Powodzenia. Cytuj
Rolexx Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Napisano 15 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź . Oczywiście przy następnym modelu będę starał się poprawić wszystkie te mankamenty o których pisałeś, no i założę warsztat. Cytuj
Endrju Napisano 16 Kwietnia 2022 Napisano 16 Kwietnia 2022 Kolega @zaruk był szybszy więc tylko dodam, że model fajny. Dawaj z następnym i koniecznie załóż warsztat. Na pewno znajdą się chętni do pomocy. Teraz dla odmiany zrób jakiś w polskim malowaniu. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi