barthez315 Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 Witam. Był juz temat o oznaczeniu litery A. Ale nie każdy wie co znacza inne. Więc może tu sobie wyjaśnijmy oznaczenia Sam jestem ciekawy bo niektórych nie znam a nawet większości Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 28, 2008 Share Posted June 28, 2008 (edited) Na tej stronce są wyjaśnione oznaczenia: http://www.kacpertrucki.fora.pl/gadu-gadu,15/oznaczenia-na-ciezarowkach,288.html Pozdrawiam Edited July 1, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barthez315 Posted July 1, 2008 Author Share Posted July 1, 2008 Ok. Dzieki paffko. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted August 2, 2008 Share Posted August 2, 2008 A tam gdzieś ktoś pisał, że litera A oznacza Aluminium. To teraz wznawiam zagadkę. Wiozłem 24 tony ciuchów z Luxemburga do Holandii i musiałem z przodu i z tyłu zamontować taką tabliczkę. I co? Ja już wiem, a wy? A moze przeoczyłem odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted September 10, 2008 Share Posted September 10, 2008 Z tego co wiem Tabliczka ''A''(czarne ''A'' na białym tle) oznacza przewóz odpadów . Swoją drogą ubrania to odpady ??? Chyba że używane jakieś :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truckman Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Przychylam się do odpowiedzi Bodzio często widać jak taką literę mają samochody ze złomem, lub wyworzące nieczystości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 A znaczy odpady jak napisał BIlonzo. Wieźliśmy używane ciuchy z kontenerów DRK (Deutsche Rotes Kreuz). Co ciekawe po wyjeździe z Niemiec do Czech tablice ściągaliśmy, bo tam to już tekstylia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 BIlonzo chyba Bodzio Kiedyś właśnie też tak myślałem że to o aluminium chodzi . Ale coraz częściej widziałem tego typu tablice na szambiarkach itp. pojazdach . Więc się domyśliłem że chodzi o jakiś wywóz odpadów . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Przemku, wybaczę Ci tą pomyłkę . I nie BIlonzo, tylko Bilonzo, po ludzku xD. Ale widzę, że zapadłem Ci w pamięć . Ciekawe Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts