Gość Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Witam Mam problem z moją pseudoiwatą. Mówiąc krótko nie chce ona malować szerokim strumieniem farby mimo że daje maksymalnie do tyłu ten no przycisk tzn. naciskam i cofam maksymalnie do tyłu. Czasami pójdzie a czasami nie. Problem jest ogromny przy malowaniu dużych płaskich powierzchni. Mam dysze 0,2. Ale jakiś czas temu rozebrałem kompletnie aerek tzn. odkręciłem tylną część, wyjąłem igłe no i grzebałem troche tam gdzie jest chyba sprężyna tzn. kręciłem nią na boki żeby wyregulować no i wyregulowałem że teraz mam właśnie ten problem. Dodam że bez problemu maluje takim średnio małym strumieniem. Jak to naprawić? Czy miał ktoś podobny problem i mógłby mi poradzić co z tym zrobić? Cytuj
Lucas HS Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Po prostu coś źle złożyłeś na moje oko. Pozdro i powodzenia, sprawdź jeszcze Cytuj
adize Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Spróbuj jeszcze raz przeczyścić dyszę - np. struną od gitary Cytuj
cloner16 Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Mówiąc krótko nie chce ona malować szerokim strumieniem farby mimo że daje maksymalnie do tyłu ten no przycisk tzn. naciskam i cofam maksymalnie do tyłu. Czasami pójdzie a czasami nie. To że cofasz przycisk nie znaczy że będzie szerszy strumień, sprawdź na drugim końcu czy czymś się da tam pokręcić. Cytuj
Gość Napisano 1 Lipca 2008 Napisano 1 Lipca 2008 Spróbuje jakoś to wyregulować pokręcając tą tylną częscią. Obym tylko nie przedobrzył Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi