normusania Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Witam! Mam pytanko,chcialbym wykonac pasazerski IL-86 ze Zwezdy.Bedzie to pierwszy model tej firmy,jaki chce zrobic.Czy wiecie jakiej firmy farby poleca Zwezda?Prosze o pomoc,bo chcialbym uniknac problemu z doborem farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Nie wiem jakie farby, bo jeszcze żadnego nie robiłem, ale czy problemem jest znalezienie na necie przeliczników? (patrz google) np. http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/technika.html Pod działem modelarstwo redukcyjne. Poza tym można pewnie kupić takie przeliczniki w sklepie modelarskim, zresztą ja (nie wiem jak ty) mogę jak coś zapytać sprzedawcę w moim sklepie W&W w Rzeszowie BTW co to za model i w jakiej skali? Zaciekawił mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normusania Napisano 5 Lipca 2008 Autor Share Napisano 5 Lipca 2008 Dzieki za podpowiedz.Jeszcze go niekupilem,ale jest to samolot pasazerski w malowaniu aeroflotu.Skala 1:144.Jak zaczne robic,to napewno opisze bardziej szczegolowo.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Zvezda ostatnio promuje farby swojej własnej produkcji - akryle ZVEZDA . Ale oprócz tego podaje jeszcze odpowiedniki Model Master/Testors. Tak więc problemu nie ma. A zresztą w przypadku IŁa-86, to już w ogóle, bowiem jest on niemal w całości biały A tak na marginesie, ten IŁ-86 to jeden z najładniej wykonanych modeli 'pasażyrów' w 1/144, jaki dane mi było ostatnio oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
normusania Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Dzieki za pomoc. Decyzja zapadla,robie ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi