mlynczakzg Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Witam wszytskich to moje debiut na forum (nietylko modelarskim ale jakimkolwiek wiec prosze o wyrozumiałość) Otoz mam problem z moja pseudo iwata przy malowaniu linii po jednej ze stron owej linni pojawiaja sie rozpryski farby natomiast druga strona ma ich nieco mniej i sama linia po tej stronie wychodzi bardziej ostra szukalem na roznych forach opisu tego problemu i podejrzewam ze znalazlem przyczyne otoz iglica lezy nie idalnie posrodku dyszy ale na jednej z jej krawedzi zawsze po tej samie stronie mimo wielokrotnego rozbierania aero moje pytanie brzmi jak mozna to naprawic prosze o pomoc jesliby ktos wiedzial jak z tym felerem sobie poradzic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Przede wszystkim witaj! Mam takie pytanko. Czy na pewno masz na myśli IGLICĘ i DYSZĘ? Czy może raczej pozycję dyszy z iglicą w otworze osłony dyszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 9 Lipca 2008 Share Napisano 9 Lipca 2008 Kiedyś czytałem, że czasem w piwatach ta cześć z gwintem co się w niego wkręca dysze jest krzywa. Popatrz czy to przypadkiem nie o to chodzi. Podobno da się delikatnie kombinerkami to skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlynczakzg Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 tak chodzi mi o iglice i sama dysze po zdjeciu oslon dyszy widac dokladnie ze ze iglica z jednej strony opiera sie o o scianke dyszy kilkakrotnie odkrecalem sama dysze raz ja dokrecalem troszke mocniej czasme slabiej i zawsze efekt byl ten sam niestety przyznam sie ze przez ten problem zaczalem nawet rozwazac kupno nowego aero bo zadnych precyzyjnych linii kamuflazu nie da sie nalozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlynczakzg Napisano 10 Lipca 2008 Autor Share Napisano 10 Lipca 2008 hej SmokHaosu napewno zobacze ten gwint i mam nadzieje ze to jest i da rade wogole to naprawic dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi