Maletak Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Witam. Ostatnio zakupiłem sobie kompresor i aero i przymierzam się do kupna kilku farbek. Padło na vallejo i tu od razu nasunęło mi się takie pytanie... Jeśli kupie farby z serii model color (te do malowania pędzlem) to czy można je odpowiednio przygotować żeby malować nimi aero? I oczywiście w drugą stronę jeśli kupię model air (do aero) to czy można nimi malować zwykłym pędzelkiem? Pozdrawiam Cytuj
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Napisano 13 Lipca 2008 Ja maluję Model Colorami i aero, i pędzlem i jest git. Rozcieńczam kranówką z dodatkiem paru kropel opóźniacza do farb żeby nie zasychały na dyszy (przy malowaniu aerografem - TALENS ACRYLIC RETARDER). MC są gęstsze, przez co masz jakby więcej farby w farbie - szalenie wydajne. Cytuj
Maletak Napisano 13 Lipca 2008 Autor Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki reggy, właśnie o to mi chodziło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi