Maletak Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Witam. Ostatnio zakupiłem sobie kompresor i aero i przymierzam się do kupna kilku farbek. Padło na vallejo i tu od razu nasunęło mi się takie pytanie... Jeśli kupie farby z serii model color (te do malowania pędzlem) to czy można je odpowiednio przygotować żeby malować nimi aero? I oczywiście w drugą stronę jeśli kupię model air (do aero) to czy można nimi malować zwykłym pędzelkiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Ja maluję Model Colorami i aero, i pędzlem i jest git. Rozcieńczam kranówką z dodatkiem paru kropel opóźniacza do farb żeby nie zasychały na dyszy (przy malowaniu aerografem - TALENS ACRYLIC RETARDER). MC są gęstsze, przez co masz jakby więcej farby w farbie - szalenie wydajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 13 Lipca 2008 Autor Share Napisano 13 Lipca 2008 Dzięki reggy, właśnie o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi