bnk_one Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 Rekreacyjnie zakupiłem sobie takiego oto brzdąca: no i pojawił się problem związany z malowaniem, gdyż, ponieważ, iż, revell podał numery farbek, ale żeby uzyskać właściwe kolory trzeba zmieszać 2 różne ze sobą, tak więc jeżeli ktoś posiada wiedzę jakich kolorów użyć by uzyskać taki efekt jak na przodzie opakowania (chodzi mi oczywiście o inne marki farb niż revel) to poprosiłbym o pomoc, oraz o rozszyfrowanie jaki kolor wyjdzie z kombinacji podanych przez revella. White, Matt 5 (75%) + Yellow, Matt 15 (25%) light olive, matt 45 (75%) + sea green, matt 48 (25%) light blue, matt 49 (66%) + light grey 76 (34%) Podobny problem mam z modelem Fairey Swordfish 1:72 od Revella, niestety nie mam teraz numerów farb przy sobie, ale wrzucę później. Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 tak tylko się przypominam, może ktoś jednak wie jakich kolorów użyć innych farb niż revellowskie ? :( :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Tak, nie jesteś pierwszym, który pyta się o przeliczanie farb. Tu masz link do tabeli : http://www.modelarstwo.org.pl/technika/redukcyjne/zamienniki/index.html Następnym razem radzę przeszukać starsze tematy lub odpalić google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Koledze chyba tez chodziło o to zeby podać nazwy/numery farb takich ktore mają taki kolor jak te 2 zmieszane revella , zeby kupić 1 farbke i nie mieszać 2ch bo moze nie wyjsc taki sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 @Barthass - nie martw się, zasady forum wszelakich nie są mi obce i używam opcji "szukaj" zanim pomyśle o stworzeniu nowego tematu ;) Przelicznik już dawno dorwałem i sobie sprawdziłem niektóre kolory, chodzi mi dokładnie o to co wyjaśnił KRUGER_MAN post wyżej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Aaa, to bardzo przepraszam za me niezrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 A może to? http://www.karaya.ceti.pl/eng/mk_fra.html farbki są po 8 pln. Maluje się nimi dobrze zarówno pędzlem, jak i aerografem. Odpada problem mieszania, bo to odcienie autentyczne, już odpowiednio dobrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Dzięki bardzo, o to właśnie chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi