Filip144 Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Witam wszystkich modelarzyi modelarki(jeżeli są). Będzie to moja pierwsza ciężarówka. Mój Actros będzie pomalowany na czarno. Jak wyglada to każdy wie. I moje pierwsze pytania: 1.Jak wkleić szyby na kańcu bo podczas malowania zaklejam je ale później zostaje klej i z tąd moje pytanie jak wkleić szyby na końcu?? 2.Malować sprayem czy pistoletem(spray firma Eurocolor acryl) 3.Rame na jaki kolor najlepiej pomalować? na szary mat czy na czerni mat(kabina czarna połysk)?? 4.Te węże co podpina sie do przyczepy/naczepy sa w zestawei Italeri Truck Acesories?? To tyle zapraszam do oglądania. ps: ja kupuje popcorn ale cole musisz kupic sam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Hmm : 1.Ja szyby zawsze na końcu wklejam takim klejem co się robi przezroczysty nie pamiętam nazwy dokładnie. 2.Hmm nie wiem czy Eurocolor-y są dobre nigdy nie malowałem, więc bardzo się nie wypowiem. 3.Różnie bywa jedni widze malują na szary mat. , a inni na czarny ja w swoim malowałem na czarny mat. 4.Tak są w zestawie są wszystkie czerwone. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip144 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 (edytowane) Ale mi nie chodzi jakim klejem tylko jak wkleić na końcu?? Opisz dokładnie Nie chodzilo mi o klej lecz jak podczas malowania jak mój kolega malował to zakleił szyby taśmą i jak odkleił to został klej po taśmie. Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Jak to jak ? To proste , wkładasz wnetrze , wklejasz szybe w jednych drzwiach potem w drugich i na końcu przednią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip144 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Share Napisano 15 Lipca 2008 wkładasz wnetrze . ale do kabiny juz poamlowanej czy jeszcze przed?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 (edytowane) Aha no to tak : Ja biorę sobie jakoś wykałaczkę czy coś cienkiego ciutkę tego kleju nałoże na nią "obsmaruje do o koła to miejsce na szybe i wkładam szybkę widać ślady a po chwili wszystko znika , ale że Ci zostają ślady to też wina kleju, albo że gdzieś Ci poleci na szybę klej. Pozdrawiam,eKrystian PS: oO kurczę no jasne że po malowaniu zaklejanie taśmą, ale utrudnianie sobie roboty. Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Ale mi nie chodzi jakim klejem tylko jak wkleić na końcu?? Teraz ja nie bardzo rozumiem. Załóżmy że wklejasz przednią szybę...smarujesz klejem słupki i krawędź górną i dolną i przykładasz szybe. Ja tu nie widze żadnej filozofii. Sęk w tym jakiego kleju używasz, bo niektóre zestawiają smugi i zacieki (np. revell Contacta), niektóre potrafią zrobić z przeźroczystego plastiku biały (np. kleje cyjanoakrylowe typu Kropelka itp.). Pozdrawiam EDIT: eKrystian wyprzedził mnie dosłownie na ostatniej prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Eh koledzy ... No to najpierw pomaluj sobie karoserie całą , przygotuj całe sklejone wnetrze do włozenie , potem wkładasz i przyklejasz szyby boczne i potem przednią . A z wklejaniem to tak jak powyzej mowia chłopaki , ja uzywam budapremu , troszke nakładam wykałaczką , cieniutko bardzo , a nadmiar mozna zdrapać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 kup clearfix i po sprawie ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi