Skocz do zawartości

BTR-152 w 1:72 x3 czyli 3 wersje BTR'a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowiłem odpocząć sobie troche od IIWŚ i zrobić jakąś kolekcje czegoś , padło na sowieckiego BTR-152 w 1:72 ICM'u, postaram sie tutaj w miare postępów zamieszczać zdjęcia trójcy BTR jak narazie fotki wersji transportera i budowy 1.

zdjcie027mi0.th.jpg

zdjcie028nd8.th.jpg

zdjcie029at0.th.jpg

zdjcie030my9.th.jpg

Przy tym modelu wiele pracy już nie ma, bo tylko kilka wałów przy podwoziu, reflektory, zdrezak i osłony od reflektorów, i oczywiście malowanie:) i tak apropo, wszystkie 3 BTR'y będą mieć polskie orzełki:)

Napisano

Bardzo cieszmy nie to że wszystkie modele będą miały polskiego orzełka przynajmniej będę sie czuł jak w polsce hehe

By się pzydał albo nowy aparat albo robić ostrzejsze zdjęcia...

Napisano

Chwilowo nie mogłem zrobić lepszych zdjęć, ale jak odzyskam aparat to od razu robie nowe zdjątka:)

Napisano

No to spox... Zaraz lukne na te fotki szczegółowo jeśli się da...

Nie nic nie widać...

Napisano

Tutaj zdjątka w lepszej jakości:

hpim1246fp5.th.jpg

hpim1248nr4.th.jpg

hpim1249ta6.th.jpg

hpim1250ce2.th.jpg

Napisano

Widać przynajmniej ja to widze że model czysto sklejony w ogóle, ale mam jedno pytanie czemu pół modelu jest zielona a pół modelu jest białe

Napisano

Witam!

Wielki plus za tematykę, siadam w pierwszym rzędzie i kibicuję

Moja 152K czeka w kolejce, a właściwie moczy się w zmywaczu.

Powodzenia i uważaj na górną płytę przykrywającą przedział desantu. Lubi odstawać

Napisano
Widać przynajmniej ja to widze że model czysto sklejony w ogóle, ale mam jedno pytanie czemu pół modelu jest zielona a pół modelu jest białe

I do tego spód czarny:D. A tak na serio to tak ICM wymyslił, pewnie dlatego że te 3 wersje różnią sie tylko dachem, a reszta to samo, bo 1 wersja jest bez dachu, 2 z płaskim dachem, a 3 czyli ta którą teraz robie z tym wielkim:)

Napisano

ICM robił kiedyś zielone wypraski, to jeszcze za czasów, kiedy logo było fioletowo-żółte, a pudełka miały zielone tło. Być może część wyprasek nie została zużyta i stara partia jest pakowana w nowe pudełka.