GreGG24 Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Równolegle z modelem AZ postanowiłem zbudować model Revella, który kupiłem niedawno w sklepie "za pół ceny". Niestety, po modelu widać, że odstaje od współczesnych konstrukcji, szczególnie w okolicy kabiny - jej dopasowanie to była prawdziwa masakra. W każdym razie dołącza do grona swoich braci Mesiów na półce "węgierskiej", odzwierciedlając późne malowanie z wiosny 1945 roku, gdy eskadry 101 grupy myśliwskiej były już ewakuowane na lotniska na terenie Austrii. Co ciekawe, malowanie RLM 83 i RLM 75 wygląda prawie tak samo, jak brytyjskie Dark Green z Ocean Grey. Model budowany prosto z pudełka, choć niektóre elementy zapożyczyłem z zestawu AZ. Od siebie dodałem tylko samodzielnie wykonaną rurkę Pitota. Malowany Gunze Mr Hobby z serii H. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Nie chcę Cię zasmucić ale niedopasowana osłona kabiny to chyba najmniejsza wada tego modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi