Leszek.Sz. Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Witam. Więc tak, jestem lekko rozczarowany bo czytałem w necie że to najlepszy zestaw Su-22 w 1/72. Tak na szybko to wgłębne linie podziału( dość szerokie jak na tą skale), owiewka dzielona, kabina lekka pustynia ( w zasadzie jest tylko fotel i drążek), stożek wlotowy tragedia ( musiałem spojrzeć do instrukcji i sprawdzić nr części czy aby napewno jest to ten element), podwieszki słabizna 2x R60, 2x PTB-800, 2X B-8M1, przednia goleń podwozia do przerobienia ( koło i goleń odlane jako jedna część), W sumie sporo roboty żeby to jakoś wyglądało. Na pocieszenie moje jest fakt że wylicytowałem ten zestaw za małe pieniądze ze sporą ilością dodatków, trzy komplety blaszek parta, dwa zestawy kalek HDL i sprzedający dorzucił jeszcze szpachlówkę revella. Instrukcji nie komentuję bo widzicie sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Fajnie, że się za niego zabierasz bo czeka na mnie dokładnie taki sam w kolejce. Tak więc siadam w najlepszym rzędzie biore chrupki i colę i czekam na relacje PS. Swoją drogą perwnie jest najlepszy, nawet nie chce myśleć co znajduje sie w pudełkach mastercraftu albo Plastyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 pudełkach mastercraftu Widziałem gorsze :P Również zasiadam w najlepszym rzędzie i przyglądam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Jakby wszystkie zestawy leżały w planach to byśmy się nazywali monterzy zestawów a nie modelarze. A tak trzeba przejrzeć plany, zdjęcia coś dorobić, poprawić, usunąć i cała zabawa się zaczyna i to jest fajne. Producent też musi zostawić jakąś działkę do zrobienia dla modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Mialem ten zestaw (tyle ze wersje UM) - szczegolna uwage nalezy zwrocic podczas montazu skrzydel... co ja sie nameczylem to moje BTW, w/g mnie lapszym materialem wyjsiowym jest jednak model rodzimej PANTERY (chociaz kabina jest rownie uboga) powodzenia Hub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 No właśnie, jakbym już gdzieś to słyszał he, he... . Nie potrafię tego wytłumaczyć ale po mordęgach z Kopro i innych ZtS-ach, mówię sobie koniec z badziewiem tylko - samosklejalne i wszystkomające zestawy. Kupuję parę wypasów do szafy, poczym znowu na warsztacie ląduje jakiś Bilek (Su-22) albo w najlepszym wypadku Italeri w którym trzeba wszystko przerobić. Nie ma lekko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Jakby było lekko to by było nudno:) ZTS forever! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi