Smokepsv Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 Cześć Czy gdzieś w Polsce lub EU jest dostępne coś takiego Masa dwuskładnikowa, albo jakiś zamiennik. Dwu składnikowe szpachlówki typu MiliPut/Tamyia są za twarde i za zwarte i bardzo ciężko wchodzą w wąziutkie przestrzenie. Cytuj
MarcinWSS Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 Nie znam opisanego przez Ciebie specyfiku, ale kiedyś miałem podobny problem : dostępne preparaty okazały się za twarde po połączeniu. Stosowałem wtedy dwuskładnikową żywicę tzw. 5-cio minutową, którą zagęszczałem, w zależności od potrzeb, talkiem. Mogłem wtedy dowolnie dobierać gęstość tak powstałej szpachli. Cytuj
Smokepsv Napisano 28 Września 2022 Autor Napisano 28 Września 2022 14 godzin temu, MarcinWSS napisał: Nie znam opisanego przez Ciebie specyfiku, ale kiedyś miałem podobny problem : dostępne preparaty okazały się za twarde po połączeniu. Stosowałem wtedy dwuskładnikową żywicę tzw. 5-cio minutową, którą zagęszczałem, w zależności od potrzeb, talkiem. Mogłem wtedy dowolnie dobierać gęstość tak powstałej szpachli. Czy ta żywica do czasu aż nie zwiąże da się zmywać/formować zamoczonym w wodzie albo innym rozpuszczalniku patyczkiem uchogrzebem? Cytuj
MarcinWSS Napisano 28 Września 2022 Napisano 28 Września 2022 Nie bardzo. Można nadmiar szpachli "zdjąć" np. ostrzem skalpela ale zmywanie, jak to z żywicą, jest problematyczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi