Smokepsv Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Cześć Czy gdzieś w Polsce lub EU jest dostępne coś takiego Masa dwuskładnikowa, albo jakiś zamiennik. Dwu składnikowe szpachlówki typu MiliPut/Tamyia są za twarde i za zwarte i bardzo ciężko wchodzą w wąziutkie przestrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Nie znam opisanego przez Ciebie specyfiku, ale kiedyś miałem podobny problem : dostępne preparaty okazały się za twarde po połączeniu. Stosowałem wtedy dwuskładnikową żywicę tzw. 5-cio minutową, którą zagęszczałem, w zależności od potrzeb, talkiem. Mogłem wtedy dowolnie dobierać gęstość tak powstałej szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smokepsv Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 14 godzin temu, MarcinWSS napisał: Nie znam opisanego przez Ciebie specyfiku, ale kiedyś miałem podobny problem : dostępne preparaty okazały się za twarde po połączeniu. Stosowałem wtedy dwuskładnikową żywicę tzw. 5-cio minutową, którą zagęszczałem, w zależności od potrzeb, talkiem. Mogłem wtedy dowolnie dobierać gęstość tak powstałej szpachli. Czy ta żywica do czasu aż nie zwiąże da się zmywać/formować zamoczonym w wodzie albo innym rozpuszczalniku patyczkiem uchogrzebem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Nie bardzo. Można nadmiar szpachli "zdjąć" np. ostrzem skalpela ale zmywanie, jak to z żywicą, jest problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi