barti94 Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Witajcie. Oglądałem już wiele poradników na temat chippingu. Postanowiłem trochę to sobie usystematyzować i stąd moje pytanie co powienienem robić po kolei: 1. Malowanie modelu red primer base i tu jeszcze pytanie Czy warto pociągnąć po red primer base warstwę cimnejszego koloru np german grey od Vallejo w celu ściemnienia modelu i nadaniu jakieś bazy cienia? 2. Lakier bezbawny 3. Płyn do chippingu 4. Główna warstwa 5. Ścieranie Jaka powinna być kolejność i czy moja koncepcja jest słuszna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Ja punkt 2-gi pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 Czy warto dawać zarówno red primer jak i kolor ciemniejszy czy sam primer wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Nie „poprawiam” koloru samego primera… Fakt, że różne firmy różne red oxide primery robią… Najlepszy pod względem koloru - jak dla mnie jest ten od Mission Models. Edytowane 27 Września 2022 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 A czy jest sens nakładania najpierw red pirmer pozostawienie tego do wyschnięcia i nałożenie na to warstwy np. german grey aby podkreślić niektóre detale i zrobić cienie ? Następnie płyn do chippingu i warstwa TS-3 - koloru głównego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 Tak, jest sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi