barti94 Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 Witajcie. Oglądałem już wiele poradników na temat chippingu. Postanowiłem trochę to sobie usystematyzować i stąd moje pytanie co powienienem robić po kolei: 1. Malowanie modelu red primer base i tu jeszcze pytanie Czy warto pociągnąć po red primer base warstwę cimnejszego koloru np german grey od Vallejo w celu ściemnienia modelu i nadaniu jakieś bazy cienia? 2. Lakier bezbawny 3. Płyn do chippingu 4. Główna warstwa 5. Ścieranie Jaka powinna być kolejność i czy moja koncepcja jest słuszna? Cytuj
barti94 Napisano 27 Września 2022 Autor Napisano 27 Września 2022 Czy warto dawać zarówno red primer jak i kolor ciemniejszy czy sam primer wystarczy ? Cytuj
Thalgonis Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Nie „poprawiam” koloru samego primera… Fakt, że różne firmy różne red oxide primery robią… Najlepszy pod względem koloru - jak dla mnie jest ten od Mission Models. Edytowane 27 Września 2022 przez Thalgonis Cytuj
barti94 Napisano 28 Września 2022 Autor Napisano 28 Września 2022 A czy jest sens nakładania najpierw red pirmer pozostawienie tego do wyschnięcia i nałożenie na to warstwy np. german grey aby podkreślić niektóre detale i zrobić cienie ? Następnie płyn do chippingu i warstwa TS-3 - koloru głównego ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi