TomaszDudek Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam robiąc mi-24 z hobbyboss i irytujac się kiepskim efektem malowania przyrządów w kabinie pilotów zastanawiałem jak wy radzicie sobie z tym problemem może używacie specjalnych narzędzi, Podpowiedzcie coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Może pozałbyś fotki tej tablicy? Tak ciężko coś doradzić, co się nie podoba i co spierdzieliłeś? Jak są ładne, to tylko aero farba bazowa, aby nie zalać , potem zabawa w malowanie zegarów. Ja robie różnie, w współczesnych maszynach to oklejam panele taśmą i pryskam aero, a w starszych jak sa analogowe zegary to maluje je... cieniutkim rapidografem. Nie rozlewa się tak, jest sztywny, łatwo nad nim panować. Na to lakier, potem może suchy pędzelek dla wydobycia krawędzi lub delikatny wasz. To moja metoda. Polecam artykuły na ARCair.com o malowaniu tablic, masz pokazane co i jak w dziale Tool&tips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzięki niestety fotek nie dam bo nie mam w domu żadnego aparatu malowałem wykałaczką trochę na zasadzie zalewania rozcięczoną farbą. Efekt nie jest jakiś totalnie tragiczny jednak chciałbym dużo lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi