Abominus Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Czołem! Zestaw w większości chyba znany każdemu. Powstawał w męczarniach grubo chyba ponad dwa lata za sprawą braku weny. Do tego lakier Tamiya, zostawiający jakieś farfocle białe na powierzchni modelu (może źle reaguje na farby Pactry???) tym bardziej przyczyniał się do braku chęci robienia czegokolwiek dalej. Musiałem mocno się zmobilizować, żeby zakończyć tę walkę. Profil oraz zdjęcie zdewastowanego upływem czasu egzemplarza wstawione tak profilaktycznie bez przełożenia na odpryski na modelu. Zrobione minimalnie, bo przy "japsach" trzeba z tym uważać. Weathering za pomocą Vallejo i AK. Kalki częściowo zestawowe plus Print Scale. Fotki nie wiem czemu, jakieś małe ale od kiedy nie ma hostinga tinypic.com nie bardzo wiem jak wrzucić większe. Nie bijcie!! Kawanishi N1K1-J Shidenkai, Model 11 "341S-23" z 341 Kokutai/402 Hikotai, lotnisko Clark Field/Filipiny - lato 1944. Pilot (rzekomo): Squadron Leader Iyōzō Fujita (13 potwierdzonych zwyciestw powietrznych). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Hmm... Zdjęcia do poprawy (tak na początek). Niewiele na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Coś tam widać.... Popełniłem model tego samolotu ale w stanie jak na zamieszczonym zdjęciu oryginału (Hasegawa w 1-48). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Przyjemny dla oka . Pokusiłbym się o większe ubytki zielonej kamuflażowej ( chociaż wydaje mi się że łatwo przesadzić w tej skali i ciężko zachować realistyczny wygląd ), oraz matowy lakier jako wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2022 10 godzin temu, kapsel napisał: oraz matowy lakier jako wykończenie. Informuję, że model takowym lakierem został potraktowany. Muszę z tymi fotkami powalczyć, jakoś większe wrzucić to odbiór modelu będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Grudnia 2022 Share Napisano 23 Grudnia 2022 4 godziny temu, Abominus napisał: Muszę z tymi fotkami powalczyć, jakoś większe wrzucić to odbiór modelu będzie lepszy. Większa głębia ostrości + lepsze oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi