Konrad-Ciba Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca Słyszeć dobrze to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca PS Na Instagramie jest to w miarę jakoś sensownie rozłożone. Jeszcze bez galerii bo narazie nie mam na to pomysłu. Myślałem o linku do Portfolio ale brzydko to wygląda. Ciekawe gdzie jest krokodyl? https://www.instagram.com/scalestudiopl?igsh=MWx2Zjhkbno1cWFpNQ%3D%3D&utm_source=qr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca Poległem dziś na gotowym zimmericie z Meng na Panther. Był bardzo sztywny, na szybko wymodziłem coś takiego a jako, że się nie znam to poddaje to ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca Jakieś tam improvementt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Zrobię se chociaż jeden taki na tip top. Długo będzie i drogo. Narazie z tej strony wyciąłem sobie spawy i naniosłem fakturę. Może dziś drugi stronę ogarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 19 Marca Autor Share Napisano 19 Marca Połatałem trOchę. Tyle na dziś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Bef już prawie zbudowany. Parę dodatków i antena. Dziś może ogarnę resztę części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 24 Marca Autor Share Napisano 24 Marca Prawie finito. Leci na półkę. Ogarnę antenę to dokończę go. Jutro już startuje z dwoma nowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Marca Autor Share Napisano 25 Marca „11” już schnie. Czekam na paczkę i będzie smyranie pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Szybkie rozgrzewki przed malowaniem. „515” z RFM oraz „531” Border. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Uruchomienie moich aerografów jest drogie więc kupiłem se takiego czerwonego padalca. Nie wiem co to z tego będzie ale jak wyrzuci jakąś cząstkę mocy Surfacera, optymalnie dodam pędzle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Prawie gotowy. Trochę poprawione, ciut przerobione. Jeszcze antena i łańcuszki ale to po weekendzie. Poczekam chyba z nim, będę sobie dwa naraz podkładować. Ten będzie jednolity, mam już ciekawą farbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca I na sam koniec trochę 515. Był problem z szczeliną między wieżą a kadłubem ale parę ciachów i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Wyprowadziłem se to. Teraz już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Marca Super Moderator Share Napisano 28 Marca chyba bym dostal alergii na te kółka z czwórek... No ale patrze co tam ulepisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Jest tego trochę i było. A te RFM mają jeszcze ślady po wypychaczach po wewnętrznej stronie, trzeba wyrównywać skalpelem, najlepiej z zakrzywionym licem. Zrobiłem tych kółek trochę już ale nie dodałem tego na zdjęciu. Jeszcze tego H z Bordera ale to jest trochę skomplikowany referencyjne dla mnie temat a dodatkowo będzie drugi Beob. I pewnie Hummel. Po tych akcjach pewnie już sobie dam spokój z tymi czwórkami. Przejdę na trójki i jakieś plusy bo mam już listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca (edytowane) Nie robiłem dziś dużo. To co na zdjęciu bez wygładzania klejem. Może to jutro podkleję albo sobie odpocznę ale robić mi sie chce. Szkoda, że drugiego Beoba nie mam bo też bym B1 ciachnął. Paliłem też cygara. Robilme także jakieś testy koloru do tego jednolitego i „11”. Musiałem dokupić dwa ABT jeszcze. Te Renesansy to raczej albo się nie nadają na takie zamysły lub nie umiem z nimi pracować a mocno kombinowałem. Myślałem już malować, muszę czekać na kolory. Edytowane 29 Marca przez Konrad-Ciba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Marca Autor Share Napisano 30 Marca Dziś tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca 21 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Nooooooo tutaj bez Sarepskiej nawet nie próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca Była i po i w trakcie. Wczoraj ogórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca Apsik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Szkoda ze nie wymieniasz tych GRUBYCH mocowań osłon na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Marca Autor Share Napisano 31 Marca To bym musiał cały model w blachy wprawiać. Co mi dadzą osłony z PE bez klamer narzędziach czy też błotników. Nie ma sensu. Jak już lecieć po całości. Wymieniłem tylko jakieś detale które faktycznie były pominięte tak aby delikatnie życia to dało. Dodałem parę pierdółek we własnym zakresie, te które chciałem. Tak samo zostawiłem też uchwyty bo, bo lubię sobie je obrabiać w plastiku. Osłony też nie są przyklejone dla lepszego operowania kolorkami. Wiem, że to nie jest model tylko bardziej jakaś miniatura ale mam z tego frajdę. Zmieniłem trochę podejście, dostosowałem sobie tą zajawkę pod siebie. Przy pełnym komplecie blach to też by pasowało spawy i fakturę. Idąc dalej na półce jakoś się nie zagłębiam w detal, według mnie liczy się pierwsze spojrzenie. Mam sporo tych modeli już, większość nieskończoną i lepiej mi patrzeć na takie średnie wypociny niż jeden lub pięć dopracowanych na maksa bo generalnie ogląd jest bardziej na całość. Przy gablotach też nie ma co się jakoś pochylać. Dużo tu malowaniem pewnie zrobię. Jakiś szczegół jest, gruby czy nie ale jest a tak naprawdę czasu, cierpliwości i pieniędzy na zabawę z jubilerką to nawet mi się nie chce. Musiałbym się maksymalnie wgryźć w to a mam inne zajawki do uskuteczniania także. Pogoń za detalem już mnie tak nie kusi. Pantera se zrobie tak na wypas i pewnie KT, może coś jeszcze. Póki co kupiłem se te skrzynki z DEF na Dragonowego i bardzo mi się to podoba. Jutro pewnie będę go już przesuwał na mycie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 9 Kwietnia Share Napisano 9 Kwietnia Jakie gąski używasz do tych czwórek - żywiczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Kwietnia Autor Share Napisano 10 Kwietnia Używam wyłącznie PWD przeważnie. Tymczasem, zaraz jakieś podmalówki na dwa kolory. Czekam tylko aż sobie dobrze wyschnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi