Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z Was ma lub robił model Dragona 6820 i pozostały mu części E36 i E35? Chciałbym jednak jakoś w miarę odwzorować ten czołg a on ma wszystkie błotniki. Swoich nie mam. Może ktoś miałby je na zbyt? 

image.jpg

image.jpg

Napisano

Po drugim podejściu do tego modelu w końcu, szczęśliwie mogę powiedzieć, że jest już prawie gotowy do malowania. Prawie bo nie mam akcesoriów na wykończenie, brak też tego włazu. Narazie wkładam go do gabloty, muszę chwilę odpocząć - to była naprawdę produktywna praca. Skompletuje to czego potrzebuję i niedługo będę go myć. 

Lg3WbYL.jpeg
lkE4oSc.jpeg

P37X9f5.jpeg

• Like 1
Napisano

Myślę, że będzie fajnie. Szkoda tylko, że malowania to same PG. Miałem sobie dziś “11” na wieży w końcu ogarnąć ale chce mi się sklejać a model wydaje się być przyjemny. 

image.jpg

• Like 1
Napisano

Masz jakąś gablotkę na modele? Możesz pokazać? Jestem na etapie poszukiwań do salonu... 

Napisano

Witam. Dokończyłem poprawki na wieży oraz zamknąłem już definitywnie etap filtrów na tym modelu. Do kolorowałem trochę gałęzie. Dodałem łańcuch. 4 dodatki do pomalowania. Jestem mega zadowolony, że dziś się to udało ogarnąć. Teraz jakiś lakier i wash. 

wD8ce3K.jpeg

QgSQTRJ.jpeg
cVRHZLd.jpeg

UVpq6gI.jpeg
oi2NLYe.jpeg

uHgoM3v.jpeg
kFAhVyZ.jpeg

Jeżeli o gabloty chodzi to u mnie to wygląda tak. Te robione ze szkła zazwyczaj mają jakieś szczeliny przez które przedostaje się i tak kurz. Tutaj z kolei mogę sobie przenosić każdy model między warsztatem a półka. Po myciu modelu pakuję go w gablotę. Bardzo fajny system. Szkoda, że nie ma większych. Te na zdjęciu w większości są z Tamiy. Kosztuje taka około 90zł na MH. 

image.jpg

• Like 1
Napisano

Dzięki za podpowiedź. U mnie są koty... Więc muszę znaleźć inne zabezpieczenia modeli. 

Napisano
11 minut temu, Evildead napisał:

Nowy look, nowe możliwości 😆

Możliwości brakuje. Ledwo co mieszczę w telefonie miejsce na muzykę a co dopiero filmy 60FPS w 4K. 

• Haha 1
Napisano
1 godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał:

Ale masz wydajność ..... zazdraszczywuję pozytywnie 🙂

Wydajność to by była jakbym do pracy nie musiał chodzić. :D

Napisano

Jade dalej z podkładami. Udało się wyprowadzić wieże Takomowej trójki - wymagającej jak cholera. Powiem szczerze, że nie spotkałem się jeszcze z elementem który by pasował idealnie do bazy. Nawet przy detalach trzeba było ścinać kołki które pozycjonują element bo były za wysokie, o szparach i szczelinach to nawet nie wspomnę, są już na samym starcie budowy. Na szczęście części nie jest dużo. Na kadłubie w sumie zostały mi zapinki na narzędzia a to dzisiejsze malowanie wieży ma mnie zmotywować do ukończenia tej bazy. Sam czołg jest fajny, z krótką lufą wygląda na “ubitego”. Będe chciał go napewno sobie wyprowadzić w najbliższym czasie. Na samej wieży jeszcze małe poprawki - jak podkład wyschnie. Jako iż będę miał parę tych trójek, ta będzie z maskowaniem w postaci gałęzi (trochę zakryje tym niuanse, chociaż po małej pracy papierem ściernym powinno być spoko). Uwielbiam takie miniatury - natury. :)

dLT8Ogr.jpeg

• Like 1
Napisano

Porobiłem sobie trochę. Jutro, znaczy dziś pewnie myślę go kończyć. I tak brakuje kilku dodatków więc go narazie nie pomaluje podkładem. Postawię za to na półkę wyrobów “prawie” gotowych i gotowych. Miejsce na warsztacie się zwolni. Tak to mniej więcej będzie wyglądać.

mcUBvVv.jpeg

SVowIJz.jpeg
CT7Iyua.jpeg

Myk3z7C.jpeg

Poszukuje takiego zestawu lub innego który ma te zapięcia i wycior. Chciałbym jakoś fajnie go umieścić na modelu. Ktoś może mi pomoże? Chętnie odkupię. 

kFCRC3N.jpeg