Focus Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Po ponad dwóch latach leżakowania wrzuciłem na warsztat F-4E Phantom II od ZM. Dokładnie ta maszyna to malowanie czyli kalki zestawowe. Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Ooo świetny temat, będę podpatrywał bo jeden Phantomik z ZM czeka w magazynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Do modelu ZM niestety nie będą pasowały dysze airesa dedykowane do modelu Hasegawy. Różnica w średnicy to aż 1,8 mm. Czyli w rzeczywistości prawdziwej dyszy 86,4mm sporo. Ochy i achy na temat ZM dawno umilkły no nie jest to F-4B z Tamiya. Sam model mimo inflacji staniał ok. 100 zł przez dwa lata, to też o czymś świadczy. Edytowane 30 Marca 2023 przez Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Ten pilot z Hasegawy to też taki oversize. Chyba jednak łatwiej będzie mi dorobić pasy do fotela niż się dopasować tych pilotów do niego. Powiem tak całkiem podoba mi się ten model. Zawartość pudła do ceny w porównaniu z F-4 B Tamki to taka sę. Jednomalowanie w zestawie taki golas. Tamka dała trzy malowania i maski no i jakość wyprasek u Tamki jednak lepsza. No ale cóż tam wersja B a tu jednak E. Edytowane 30 Marca 2023 przez Focus 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Fajny ten phantomic. Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi