fly_jabko Napisano 6 Stycznia 2006 Share Napisano 6 Stycznia 2006 troche tu pusto wiec moze ja zaczne ... co prawda dla was pewnie to banal ale dla mnie nie wiec zapytam... wlasnie koncze kleic Mi-24D "Hind" i jest on troche za czysty jak na moje oko... chcial bym go troche "okopcić" spalinami i dac mu kilka zacieków.. ale nie wiem jak sie do tego zabrać zbytnio... może mi ktoś udziel kilka wskazówek?? dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Stycznia 2006 Share Napisano 6 Stycznia 2006 No to sie zaczelo Hmmmm .....Jaka firma i jaka skala ? Pokaz cos co zrobiles do tej pory to postaram sie troche pomoc . Pomimo , ze mam w planie kilka 24-ek do tej pory udalo mi sie 7 lat temu zrobic cos takiego . Jak widzisz temat troche przerabialem ale wiem tez , ze lukales juz na to wczesniej http://www.hkngallery.org.uk/hkngallery.nsf/0/4327169a3e97cfb480256db500309713?OpenDocument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 6 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2006 no ten twoj jest ekstra... ja mam z italeri 1:72... no narazie sie nie pochawale bo nie mam czym tego obfocic... ale nie dlugo bede mial aparacik (mam nadzieje ze nie dlugo ) to pokarze jak mi poszlo... troche gorzej niz tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Stycznia 2006 Share Napisano 6 Stycznia 2006 Jesli to 72-ka to odradzam zabawy z zaciekami . Zreszta na fotkach orginalow niewiele tego widac. Troche o nie dbano u nas . Chyba , ze pokazujesz egzemplarz przed pierwszym remontem . Mysle , ze na tach wlasnie bylo by cos widoczne . Proponuje dodac tylko okopcenia aerografem w/g fotek orginalow . Kolor w tym schemacie malowania ciemnoszaro- czarny . Farba mocno rozcienczona i bardzo slabe cisnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 6 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2006 dzieks jeszcze jedno apropo miszki... ja mam chamsko proste lopaty wirnika glownego... czy w twoim modelu sam je giąles?? A jesli tak to jak?? bo ja myslalem o podgrzaniu ale nie jestem pewien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Stycznia 2006 Share Napisano 6 Stycznia 2006 Czesc . Hmmmmm...7 lat uplynelo i slabo pamietam ale cos mi swita , ze na zimno i to tylko palcami kawalek po kawaleczku . Powody byly dwa : mialy bardziej przpominac orginal oraz umozliwyly domkniecie witryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly_jabko Napisano 7 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2006 kurcze musze cos pokombinowac... tylko nie chcial bym mu krzywdy zrobic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Stycznia 2006 Share Napisano 7 Stycznia 2006 ... tylko nie chcial bym mu krzywdy zrobic.... Spoko uda sie Tylko z wyczuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 9 Stycznia 2006 Share Napisano 9 Stycznia 2006 Okopcenia... coś mi tam świta, że kiedyś kiedyś P-40 brudziłem w okolicach ruru wydechu w taki, sposób, że nakładałem pędzlem sadzę. Sadzę uzyskiwałem poprzez okopcenie kawałka kartonu nad świeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz G. Napisano 14 Stycznia 2006 Share Napisano 14 Stycznia 2006 Moja metoda na okopcenia (chociaż nie wiem czy maszyny latające "kopcą się" inaczej niż pancerka, jeśli tak to wybaczcie ) to po prostu kilkakrotne przecieranie "tych" miejsc bardzo suchym pędzlem farbą czarny mat...Cały proces powtarzam tak długo aż jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 1 Marca 2006 Share Napisano 1 Marca 2006 Sucha pastela sproszkowana na papierze ściernym i wcierana pędzlem daje fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 Sucha pastela sproszkowana na papierze ściernym i wcierana pędzlem daje fajny efekt.Ale na matowej farbie to daje fajne efekty, na polmacie i polysku to juz trudniej ,ale sie da zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hazelmike Napisano 16 Grudnia 2014 Share Napisano 16 Grudnia 2014 Troche o nie dbano u nas . Chyba , ze pokazujesz egzemplarz przed pierwszym remontem . Mysle , ze na tach wlasnie bylo by cos widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi