Two Man Production Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Witamy!(niestety znów) Zestaw: dragon,zimmerit atak model, gasienice friulmodel, plus dodatkowe blaszki....BECZKA Z WINEM ! Po bardzo długiej rozłące(prawie miesiąc), strzeleniu masy niedźwiedzi tudzież karpi, i innych hołubców-WRACAMY Samo prowadzenie oddzielnych relacji(jAK WIDAĆ) NIE WYSTARCZA! Postanowilismy wykonać długodystansowy współny projekt-będzie nim Elefant. Jako że Paweł ma chopla na punkcie zgodności z oryginałami-taki też bedzie On zajmie się puzzlami(składanie), natomiast ja zajme się modelem "artystycznie"-czyli maludzing ;) Temat.... temat bardzo bliski Naszemu sercu, zostawiając za sobą wszelkie wyższe idee i przekonania (swastyka itp) postanowilismy przedstawić "WESOŁY" epizod z życia niemieckich żołdaków-wyprawa po wino nietypowym środkiem transportu,nieważne czym, ważne by było (wino,kobiety i ....ELEFANT) . Pomimo tego że historycznie odwzorujemy 100 procentowo, powyższe(swastyka itp) zostawiamy za sobą-nie zapominamy !) Geneza powstania projektu: Łącząc powyższe cele nadmieniać nie trzeba-u Nas to norma-rzut pomysłu "dogadanie na stErydach".......żaden wyprzeć sie nie moŻe(nazajutrz-bo JAKTO NIBY ?) Sam projekt-pewnie bedzie dość długi "okraszany" tematowo, niemniej w miarę realistyczny historycznie. Typowy...3...2.....1.....START ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 jak jeszcze historycznie zalogantow zrobicie... A na fotce wspolnej brakuje tylko "projektowej beki wina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 No to będzie zabawa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Też dłubię Elefanta, tyko że italeri z ogniwkami. Zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na postępy z prac. Mój elefafant aktualnie jest w stanie złożony nie pomalowany, zastanawiam się nad schematem malowania tego modelu ponieważ jest kilka które mi się podobają. PS. A gdzie kolega elefant ma swój prawy błotnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Two Man Production Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2008 A na fotce wspolnej brakuje tylko "projektowej beki wina" Błąd naprawiony- beczułka w trakcie zdobywania..... Dobra, koniec żartów, następne posty będą dotyczyły spraw związanych z budową modelu....... no może z małą okrasą humoru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Taaak, stanowczo to była udana niedziela...;) Dobra, koniec żartów, następne posty będą dotyczyły spraw związanych z budową modelu....... no może z małą okrasą humoru.. Poważnie jest niepoważnie, czemuby nie bawić się modelarstwem? Jak nadmieniłeś, bierz się do roboty...O( a nie Ci zdjęcia w głowie) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Czy wyście powariowali? Trza było brać całą ciężarówkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Czy wyście powariowali? Trza było brać całą ciężarówkę!!! Twisted Evil Niestety, na szybce widniała karteczka z takim(mniej wiecej zapisem): Prosze nie wsiadać do auta,zabytek Jako POWAŻNI I DOROŚLI ludzie uszanowaliśmy zapis, a co działo się w środku(knajpki)....łoj:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Two Man Production Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam. Ponieważ prace nad jagdtigerem wznowię dopiero w przyszłym tygodniu, bo odbiorę zamówione blaszki, przyszedł czas na realizację tego co się zamierzyło podczas "libacji alkoholowej w stołówce firmy". Na pierwszy ogień zacząłem kombinację nad wykonaniem ruchomych wózków jezdnych. Ot i co mi wyszło. Najpierw nawierciłem otwór w kadłubie i usunąłem element oznaczony strzałką.Następnie przy pomocy dodatkowych wspólników wykonałem oś wózka (zeszlifowałem nakrętkę i wcisnąłem w otwór razem z łbem śruby) Następnie odcięty wcześniej kawałek przykleiłem od wewnątrz aby "oś" nie miała za dużego luzu i nakręciłem nakrętkę. Jak dojdzie do finalnego montażu zabezpieczę ją jeszcze klejem żeby się nie poluzowała. No i uzyskałem coś takiego Tak więc zostało jeszcze pięć do zrobienia (niestety wczoraj sen mnie zmorzył nad ranem), no i porządnie je oszlifować, bo nadlewy od przesuniętych form i ślady po wypychaczach są w tym modelu koszmarne. o postępie dalszych prac będę informował Wodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam. Na jakie malowanie się zdecydowaliście >? To zamieszczone przez Was historyczne foto , przedstawia pojazd cały malowany w DunkelGelb tak>? Ogólnie temat bardzo ciekawy z tym transportem winiacza. Tak się zastanawiam czy sklejając model , nie czujesz się poszkodowany poprzez to że nie będziesz miał wkładu w malowanie ? Ja bym nie poszedł na taki układ hehe ;) . Ciekawa koncepcja na motyw z winem , to np. opelek blitz , na pace kilku pijanych załogantów rozpustników z jakąś ponętną miejscową pięknością ^^ i beczuszkami wina do okoła hehe. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Powodzenia w budowie na pewno będzie piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi