Skocz do zawartości

Sen nocy letniej-Elefant-Two Man production- 1:35

Two Man Production

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy!(niestety znów)

ResizeofP8102915.jpg

ResizeofP8092912.jpg

Zestaw:

dragon,zimmerit atak model, gasienice friulmodel, plus dodatkowe blaszki....BECZKA Z WINEM !

Po bardzo długiej rozłące(prawie miesiąc), strzeleniu masy niedźwiedzi tudzież karpi, i innych hołubców-WRACAMY

Samo prowadzenie oddzielnych relacji(jAK WIDAĆ) NIE WYSTARCZA!

Postanowilismy wykonać długodystansowy współny projekt-będzie nim Elefant.

Jako że Paweł ma chopla na punkcie zgodności z oryginałami-taki też bedzie

On zajmie się puzzlami(składanie), natomiast ja zajme się modelem "artystycznie"-czyli maludzing ;)

Temat....

010-04.jpg

temat bardzo bliski Naszemu sercu, zostawiając za sobą wszelkie wyższe idee i przekonania (swastyka itp) postanowilismy przedstawić "WESOŁY" epizod z życia niemieckich żołdaków-wyprawa po wino nietypowym środkiem transportu,nieważne czym, ważne by było (wino,kobiety i ....ELEFANT) .

Pomimo tego że historycznie odwzorujemy 100 procentowo, powyższe(swastyka itp) zostawiamy za sobą-nie zapominamy !)

Geneza powstania projektu:

Łącząc powyższe cele nadmieniać nie trzeba-u Nas to norma-rzut pomysłu "dogadanie na stErydach".......żaden wyprzeć sie nie moŻe(nazajutrz-bo JAKTO NIBY ?)

Sam projekt-pewnie bedzie dość długi "okraszany" tematowo, niemniej w miarę realistyczny historycznie.

Typowy...3...2.....1.....START !

Też dłubię Elefanta, tyko że italeri z ogniwkami.

Zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na postępy z prac.

Mój elefafant aktualnie jest w stanie złożony nie pomalowany, zastanawiam się nad schematem malowania tego modelu ponieważ jest kilka które mi się podobają.

PS. A gdzie kolega elefant ma swój prawy błotnik?

A na fotce wspolnej brakuje tylko "projektowej beki wina"

Błąd naprawiony- beczułka w trakcie zdobywania.....

beka.jpg

Dobra, koniec żartów, następne posty będą dotyczyły spraw związanych z budową modelu....... no może z małą okrasą humoru..

Taaak, stanowczo to była udana niedziela...;)

Dobra, koniec żartów, następne posty będą dotyczyły spraw związanych z budową modelu....... no może z małą okrasą humoru..

Poważnie jest niepoważnie, czemuby nie bawić się modelarstwem?

Jak nadmieniłeś, bierz się do roboty...O( a nie Ci zdjęcia w głowie) !

Czy wyście powariowali? Trza było brać całą ciężarówkę!!! Twisted Evil

Niestety, na szybce widniała karteczka z takim(mniej wiecej zapisem):

Prosze nie wsiadać do auta,zabytek

Jako POWAŻNI I DOROŚLI ludzie uszanowaliśmy zapis, a co działo się w środku(knajpki)....łoj:D

Witam.

Ponieważ prace nad jagdtigerem wznowię dopiero w przyszłym tygodniu, bo odbiorę zamówione blaszki, przyszedł czas na realizację tego co się zamierzyło podczas "libacji alkoholowej w stołówce firmy". Na pierwszy ogień zacząłem kombinację nad wykonaniem ruchomych wózków jezdnych. Ot i co mi wyszło.

bokrj3.jpg

Najpierw nawierciłem otwór w kadłubie i usunąłem element oznaczony strzałką.Następnie przy pomocy dodatkowych wspólników

wkretyuw6.jpg

wykonałem oś wózka (zeszlifowałem nakrętkę i wcisnąłem w otwór razem z łbem śruby)

wozekfq1.jpg

Następnie odcięty wcześniej kawałek przykleiłem od wewnątrz aby "oś" nie miała za dużego luzu i nakręciłem nakrętkę. Jak dojdzie do finalnego montażu zabezpieczę ją jeszcze klejem żeby się nie poluzowała.

wahaczoo3.jpg

No i uzyskałem coś takiego

bokiwozekib1.jpg

Tak więc zostało jeszcze pięć do zrobienia (niestety wczoraj sen mnie zmorzył nad ranem), no i porządnie je oszlifować, bo nadlewy od przesuniętych form i ślady po wypychaczach są w tym modelu koszmarne. o postępie dalszych prac będę informował

Wodzik

Witam.

Na jakie malowanie się zdecydowaliście >? To zamieszczone przez Was historyczne foto , przedstawia pojazd cały malowany w DunkelGelb tak>? Ogólnie temat bardzo ciekawy z tym transportem winiacza. Tak się zastanawiam czy sklejając model , nie czujesz się poszkodowany poprzez to że nie będziesz miał wkładu w malowanie ? Ja bym nie poszedł na taki układ hehe ;) . Ciekawa koncepcja na motyw z winem , to np. opelek blitz , na pace kilku pijanych załogantów rozpustników z jakąś ponętną miejscową pięknością ^^ i beczuszkami wina do okoła hehe.

Pzd|2