Piotrek_ Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Witam. Modele sklejałem od dawna Były to modele plastikowe jak również papierowe. Ale dopiero teraz wziąłem się za Trucki Jest to mój pierwszy model z serii TRUCK ,więc proszę o wyrozumiałość ,oraz o wasze rady i spostrzeżenia ,które z pewnością mi się przydadzą Tak więc zamieszczę kilka fotek : PS: Mój warsztat W Miarę "rozwoju " mojego modelu ,postaram się na bieżąco uzupełniać fotogalerię. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Witaj!!! Obecnie również sklejam ten model i powiem że jestem mile nim zaskoczony. Odrazu Ci powiem abyś później uważał z tymi chromowanymi naklejkami na grillu... Pozdrawiam i powodzenia!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Krzychu mam do ciebie takie pytanie... spojrz na ramę - mianowicie ona im bardziej do tyły zwęża się ... Niby wszystkie częsci pasują ...to tak ma być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwendacz Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Cześć! Sory za off topa ale nie mogłem się powstrzymać. Kiedyś na tvp leciał taki program modelarski i tam gadali że najważniejsze to utrzymać porządek przy swoim "warsztacie" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 No kolego ja sklejałem SCANIE R500 v8 i też rama się zwężała.Niewiem jak dokłednie w tym przypadku ale jak wszystkie części pasują to jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Aha no zobaczymy Bartuś co z tego wyjdzie...A tak na marginesie to ja Baryłka Bierutów się kłania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czerniawa Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Powodzonka w sklejaniu. Będę śledził budowę. Pozdrowienia z Sycowa ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Witaj. Ja również sklejam Scanię, ale w wersji 6x2 (z kitem KFS). Zapraszam do śledzenia mojego tematu, choć dawno nic się nie działo, ale już wkrótce coś pokażę: Scania z kontenerówką Kończę właśnie silnik... Tylko niech Cię nie zmyli pierwsza strona tematu A co do ramy, to zwęża się ona w prawie każdym ciągniku. Pozdrowienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Aha także już się nie boję o nią ;) Dzięki ...Twoje zmagania również pośledzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 12, 2008 Author Share Posted August 12, 2008 Mam mały problem ...jeżeli ktoś sklejał ten model ,może będzie w stanie mi pomóc... Mianowicie ....zrobiłem już ośkę z przodu (skrętna w prawo i w lewo) Ale gdy założę część w kształcie rurki to obraca się juz tylko w jedna stronę :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Błąd italki nie zawiele z tym zrobisz możesz sprobować podciąć element który blokuje ruchoma część. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 12, 2008 Author Share Posted August 12, 2008 No ok.. a jeżeli nie -to mogę ją całkowicie wywalić? Czy ona jest bardziej potrzebna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 12, 2008 Share Posted August 12, 2008 Lepiej ją zostaw jak jest . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 13, 2008 Author Share Posted August 13, 2008 No i co? Zostawię ją i będę miał "niepełnosprawne" koła -ośkę A przyciąć czy tam przypiłować nie ma co za bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 15, 2008 Author Share Posted August 15, 2008 Kolejna dawka zdjęć ...I Tygodniowa przerwa ...wyjeżdżam nad morze ,więc modelu ze sobą brał nie będę ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 No ładnie.A masz pomysł na malowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennysp Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 bardzo ładnie ale czy to wina zdjecia czy pomost jest jakis dziwny a czym malowałes silnik spray czy pędzelek i farba ;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bilonzo Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 kennysp wygląda na to, że wszystko było malowane pędzlem i nie pomost tylko most. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennysp Posted August 15, 2008 Share Posted August 15, 2008 a no sory za bład :P dzieki za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 15, 2008 Author Share Posted August 15, 2008 Chyba wina zdjęcia bo robiłem pod ukos... Malowałem pędzelkiem i bardzo fajny efekt uzyskałem ... na silniku Kolor-Aluminium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Ja jestem na takim samym etapie sklejanie tej scani, masz zamiar malować chłodnicę?? ja mam na srebrno i całkiem niźle wygląda. U mnie , nie wiem czy z mojej winy czy winy italeri, (ale pewnie mojej), przednie lewe koło i tylne prae sie podnosza na zmiane. kładłem na noc jakies obciążenia że może się naprostuje ale nic ;/. To sie jakoś wyważy pod kabiną czy tak zostanie;/, jak patrzylem na rame to jest troche krzywo sklejona, a zobaczylem to dopiero jak zalozylem kola do przymiarki, jakbym wcześniej zauważył to bym naprostował jeszcze jakby klej nie zasechł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo89 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Zapewne już tak zostanie. Jak kabina dociąży przód to tył się uniesie. Tak więc jak się nie boisz to możesz trochę podgrzać ramę suszarką (ale nie za bardzo) i spróbować ją naprostować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 dzięki wielkie lubo89, zrobiłem jak mówiłeś i co prawda nie jest całkiem dobrze ale zmniejszyło sie i na pierwszy rzut oka nawet nie widać. jeszcze troche poprubuje może się uda . DZIĘKI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo89 Posted August 26, 2008 Share Posted August 26, 2008 Nie ma za co w końcu wszyscy modelarze to jedna rodzina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek_ Posted August 28, 2008 Author Share Posted August 28, 2008 (edited) No więc wróciłem z wakacji ;] I wziąłem się za moją leady xD Tak na pierwszy rzut oka : Siodło pomalowałem sprayem i uzyskałem dokładnie taki efekt jaki chciałem Wygląda na ładne xD ale jest jednak pobrudzone od naczep xD Tutaj moduł dowodzenia xD : PS: 5 razy przyklejałem znaczek scani na kierownice :P i dodatkowo błąd Italeri -Kierownica nie jest z R620 Edited August 28, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts