Paws Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 Dla tych co zaczną od tego postu skala 1:72, stary zestaw hasegawy, malowanie w całości pędzelkiem, farbki humbrol, lakier pactra. Patrzcie Waszmościowie, oceniajcie i krytykujcie. Pozdrawiam! [/url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Luuuuuuudzie napiszta coś!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Co to jest to pod spodem na łączeniu skrzydło kadłub Szpachla?? Wygląda to strasznie zrób coś z tym zamaluj czy coś. A co do samego modelu to na pierwszy raz chyba nie tak źle. Musisz popracowac nad malowaniem bo same sklejenie elementów wygląda dobrze. Do malowania pędzlem to humbrol moim zdaniem jest za gęsty lepiej używac Pactry bo się ładnie pędzlem rozprowadza, a najlepiej to zainwestowac w aero. w zbliżeniach widac niedoróbki, ale z daleka wygląda spoko. No i antenka na maszcie antenowym idealnie wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Co to jest to pod spodem na łączeniu skrzydło kadłub Szpachla?? absolutnie nie szpachla, nie ma tam grama szpachli!, to ma imitować "gołą blachę"-kolor aluminium + lekkie ryski- można zamalować w każdej chwili. W tym świetle na zdjęciu może przypomina szpachlę... Co do gęstości humbrolli: to można je rozcieńczać i moim zdaniem kryją równo bez smug po pędzelku... ale pactrę faktycznie wypróbuję ( łatwiejsza w użyciu i nie śmierdzi rozpuszczalnikiem..) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Aaa... Jak nie szpachla to w porządku, bo myślałem Ale w sumie jak teraz jeszcze raz patrze to model wygląda wporzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Jak na pierwszy Twój model to całkiem nieźle Ci to wyszło, moje początki w modelarstwie wcale nie były lepsze Osobiscie uważam że ta plama na brzuchu niebardzo pasuje do reszty, ale to Twój model i Ty malujesz go jak uwżasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Ta plama na brzuchu może tak razić także z powodu fotki, jasny kolor samolotu i jasny kolor blachy. Ciekawe jak by sie to oglądało w naturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 21 Lipca 2006 Autor Share Napisano 21 Lipca 2006 Ta plama na brzuchu może tak razić także z powodu fotki, jasny kolor samolotu i jasny kolor blachy. Ciekawe jak by sie to oglądało w naturze? O niebo lepiej.. ta "plama jest w kolorze aluminium, bo bokach warstwa faby- nie jest to namalowane na powierzcni farby ( w tym miejscu zdarłem farbę do plastiku i pomalowałem to miejsce tak by brzegi otaczającej farby tworzyły "trójwymiarowość", ponieważ to pierwsze malowanie w życiu starałem się zastosować i tym samym wypróbować techniki obrazujące "efekty eksploatacji". Ogólnie zadowolony jestem z malowania powierzchni- nie wyszły mi smugi -czego sie najbardziej obawiałem, do przyjęcia wyszły odrapania na powierzchni kadłuba i krawędziach skrzydeł i usterzenia. Nie potrafię ocenić jakości "zabrudzeń oleistych" na kadłubie i nasadzie skrzydła (patrz zdjęcie 5,6,7). W każdym razie obawiam sie że uzależniłem się od nieodwracalnie od plastików.. Dziękuję Wam za uwagi, proszę o więcej, i biorę się za żmudne udoskonalanie swoich umiejętności. P.S. W następnych modelach zacznę przygodę z blaszkami Pozdrawiam Serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi