skikut87 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 No powiem Ci ze ta ,,Twoja,, wersja jest chyba najbardziej ciekawa ja wybrałem wersje M dragona z powodu ze ma wszelkie bebechy które po nie dużym poprawieniu wiernie odwzorowują oryginał a pyzatym nie trzeba dokupywać blaszek bo to co według mnie najważniejsze jest tam zawarte Jeśli mogę jakoś pomóc to chętnie służę rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Model na razie trafi na półkę potem do malowania a dopiero później jak się odważę jakieś brudzenie bo na razie nie umiem za bardzo. A teraz zabieram się za stug 3 z dml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 a o to efekt wczorajszej nocy Niestety wyszedł pod lakierem ślad po wypychaczu na osłonie cale szczęście ze po założeniu działa nie widać go No i wreszcie na zdjęciach wyszedł lakier taki jaki jest może ciupkę ciemniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Chyba musisz jeszcze pomalować lufę, na fot.3 widać, ogólnie ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 O co CI dokładnie chodzi jeśli chodzi o ot ze lufa jest do polowy pomalowana to celowo gdy dokończę ja malować gdy będzie pryskany cały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Może się przyda http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=2430 Zabieram się za malowanie swojego mardera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 No mój już pokryłem podkładem piaszczystym lecz fotk i dopiero jutro bo dziś jestem już za bardzo zmęczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 15 min temu skończyłem kłaść pierwsza warstwę białego o to rezultat chętnie przyjmę rady jak fajnie wycieniować zimowe kamo Czekam na komentarze a zwłaszcza rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 LOOKNIJ TU jak szlachcik1 fajnie zrobił zimowe kamo, mam nadzieję że ci to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 bardziej zastanawiałem sie nad eksperymentem z bardzo jasnym szarym i delikatna umbra palona plus oczywiście rdza:) ale masz racje inspirujący model kolegi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 tak wygląda moja praca po zabawie umbra piaskowym i paroma odcieniami białego proszę o komentarze z sugestiami co można jeszcze zrobić dodam ze jeszcze nie robiłem obić oraz zostawiłem podwozie w spokoju bo tu będzie błocone:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 No, Panie, ładna mi "zabawa". Widzę, że nie wszystkie wash'owe obwódki wokół nitów powychodziły (szczególnie te na prawej stronie osłony działa). W tym samym miejscu masz również zacieki DG albo jakiegoś jasnego oleju. W tej chwili "końcówki" białych linii w niektórych miejscach wydają się zbyt wyraźne. Biorąc pod uwagę sposoby nakładania zimowego kamo w rzeczywistości, powinny być raczej bardziej rozmazane. Pytanie techniczne - samą białą farbę nanosiłeś białymi pionowymi liniami z aero (tak to wygląda) czy gąbeczką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Areografem robiłem czemu uważasz ze złe odwzorowane i schodzenie zimowego kamo?? wytłumacz to bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 czemu uważasz że złe odwzorowane i schodzenie zimowego kamo?? Ogólnie fajnie, tylko miejscami nieteges - tam, gdzie linie białego są zbyt ostre. Jeżeli coś się wciera szmatą albo wklepuje miotłą (wapno, farbę kredową) kolistymi ruchami to całość wygląda trochę inaczej. Większość powierzchni "zimowej" wyszła OK, krawędzie delikatnie przechodzą się i łączą z DG, tak jak powinny (i + za zróżnicowanie koloru białej farby - w rzeczywistości "smarowali" pojazdy tym, co mieli pod ręką, często już podczas nanoszenia farba była trochę zabrudzona i przez to lekko szarawa). Reszcie (tak jak na tej osłonie działa) przydałaby się poprawka tak, by końcówki były bardziej rozmazane, tworząc płynniejsze przejścia z kolorem bazowym. A co do "schodzenia". Wapno jest zmywalne, więc przy wszelkich opadach atmosferycznych mogły powstawać stróżki spływającęj białej farby (na razie tylko miejscami masz taki efekt, ładnie to widać na prawej części nadbudówki przedziału bojowego). Tak jak przy swoim KW pisał Reggy, zimowe malowanie należy do najefektowniejszych i zarazem najtrudniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 W tej chwili "końcówki" białych linii w niektórych miejscach wydają się zbyt wyraźne. Widać to na tym "daszku" na fot.3 Podoba mi się to malowanie , ja bym dał więcej białego niż podstawowego, ale to tylko kwestia gustu. Ogólnie jest OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 poprawiłem trochę malowanie białego i pobrudziłem się troszkę z podwoziem oraz podtunigowalme kola co o tym myślicie?? \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Bardzo ładny, prawie nie ma się do czego przyczepić Prawie dlatego że to błoto na bokach jest trochę płaskie(z przodu jest ok). Jaki ty masz sposób na błoto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 sucha ziemia z doniczki pomieszana z żywica miga a po zaschnięciu to już rzecz gustu jak sobie ja pomalujesz wycieniujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Koła wyszły świetnie, reszta kamo też. Jedyne co widzę, to że jeszcze wspominany we wcześniejszych postach lewy fragment osłony działa wymagałby poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 sucha ziemia z doniczki pomieszana z żywica miga a po zaschnięciu to już rzecz gustu jak sobie ja pomalujesz wycieniujesz O to fajnie, bo właśnie mam zamiar kupić sobie tą żywicę do pigmentów, to poprubuję rózne sposoby na błotko bo jeszcze nigdy nie próbowałem. Mam nadzieje że twój sposób będzie ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 Mogę Ci powiedzieć jak ja to robię mianowicie pierw smaruje żywica a potem sypie ziemie która pierw miazdze w palcach i tak az efekt mnie zadowoli p.s poprawiłem już blotko co do kol to się zastanawiam jak bardzo je błocić i czy je wogle błocić?? co od osłony to tez ja poprawiłem ale do końca nie jestem pewien o co ci dokładnie chodzi a lewa od strony czoła pojazdu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 podoklejałem bebechy pobrudziłem w środku troszkę podłogę i trochę poprawiłem biały na osłonie działa myślę ze z jedna klapa otwarta będzie dobrze się prezentował co o tym sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Nie wiem, czy wziecie przynajmniej 3 odcieni szarości nie załatwiłoby finalnie sprawy zimowego kammo-dorobienie jakichś smug. Na podwoziu conajmniej dwa tony ciemniejszego, bądź jasniejszego brązu( mokre, bądź suche) Rozumiem, ze koła, część taranową i tył też w ten sam sposób potraktujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 tył i przód jest tez potraktowany tak błotkiem i właśnie wachałem się czy go bardziej nie ściemnić co do białego to przesmaruje go szarym cieniem i powinno być dobrze a jak nie to zrobię jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 czy go bardziej nie ściemnić ale nie całe, gdzieniegdzie...o to chodzi, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi