Muerto87 Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Chciałem tu przedstawiać postęp prac na figurką Stomcast Eternals - Lord Veritant. Chwilowo pracowałem nad cieniowaniem i teksturą płaszcza. Z kilkoma elementami pracowałem pierwszy lub drugi raz (w celu nadania wrażenia tekstury materiału). Chyba nie wyszło najgorzej. Sam jestem stosunkowo zadowolony z efektu. Wstęgi kremowo-brązowe muszę jeszcze troszkę poprawić - głównie zastosować wash i w kilku miejscach podciągnąć kontrast rozjaśnieniami, żeby wyeksponować litery - czy jakieś tam inne szlaczki W dalszych etapach będę próbował zastosować może kilka innych technik więc dziękuje za uwagi. Edytowane 12 Lutego 2023 przez Muerto87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Ale ten link, to musisz poprawić - jeśli ma być widać jakiś obrazek, oczywiście... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muerto87 Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 Link u mnie działał dlatego nie zauważyłem błędu. Zmieniłem sposób załączenia zdjęcia i mam nadzieję, że jest teraz ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 12 Lutego 2023 Share Napisano 12 Lutego 2023 Tak, teraz widać - z cieniowaniem możesz śmiało mocniej zadziałać, żeby kontrast był większy. Dobrze jest też wiele warstw mocno rozcieńczonej farby położyć, żeby przejścia między kolorami były płynne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muerto87 Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 Ok, powalczę jeszcze. Zazwyczaj śmigałem jednolitym gradientem bez próby uzyskania wrażenia tekstury. Postaram się to jeszcze podciągnąć. Dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi