Maciek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Przedstawiam pod osąd mój pierwszy model w 35'ce (pokochałem ją ). Zastosowałem w nim po raz pierwszy chwyty modelarskie przedstawione na tym forum Jedyne co dodałem to chustkoszmatka i chustkokoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Bardzo udany debiut w 35-tce. Fajnie pomalowany i zakurzony. Bardzo fajnie wygląda to błotko na spodzie wanny. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Kilka minusów- paskudna antena :/ Czemu wszyscy wyrzucają tą z zestawu, chociaż jest jak najbardziej poprawna? Złe pokrywy silnika. Powinny być te bez wlotów powietrza. Ponadto niepomalowane światła tylne. Gąsienice, krzywe przy kole napinającym i zwisy, chociaż bardzo fajne, niestety nie nakładają się na rolki podtrzymujące.. Domyślam się, że do zwisów wykorzysywałeś szablon, który dał dragon. Jak ja z niego korzystałem, to też miałem lekkie przesunięcie w stosunku do rolek. ale jak kładłem bez szablonu, już na koła, to się poprawiło... Niestety brak odbojnicy do anteny pod lufą :( Pod rynienką na antenę powinny być uchwyty na ogniwa zapasowe. Ale, tak jak mówiłem, mimo kilku minusików, głównie merytorycznych, pozytywne wrażenie sprawia całość. Gratuluję dobrego debiutu! pozdrowienia! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Kilka minusów- paskudna antena :/ Czemu wszyscy wyrzucają tą z zestawu, chociaż jest jak najbardziej poprawna? Niestety brak odbojnicy do anteny pod lufą :( Dlatego ta antena tak pogięta Ale tak na serio to nie wiem gdzie się podziała, do malowania była na miejscu, a potem zniknęła Gdzieś w czeluściach forum jest relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Jest kilka bledow, nareszcie go skonczyles i ogolnie rzecz biorac zacny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Niestety brak odbojnicy do anteny pod lufą :( Dlatego ta antena tak pogięta Powinna być raczej odstrzelona na wysokości kaemu. A sam modelik bardzo pozytywny! Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 A przypadkiem nie planowałeś pod niego winetki i figurek? Panzer bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Tak tak miałby być i będą, ale kiedy to nie wiem Narazie tylko ruską współczesną pancerką się zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Ok, jak coś to ja czekam z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Narazie tylko ruską współczesną pancerką się zajmuje O to bardzo dobrze . A jakie dokładnie modele będziesz sklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Heee chyba moge zdradzić Narazie pracuje nad polskim Goździkiem, później BRDM-2 (zamierzam wykonać wnętrze ), potem może BMD-3, BMP-2, T-72 (się zastanawiam czy nie zrobić z niego Twardego ). Także pracy na jakiś roczek będę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 To respekt skoro takie modele będziesz sklejał Patrząc na twoją IV to już się nie mogę doczekać. Co do Vorpanzera to pigmenty nakładałeś "na sucho" i tylko te błotko na spodzie wanny mieszałeś z rozcielczalnikem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Pigmenty nakładałem normalnie pędzelkiem, niczym nie utrwalałem. To błotko to nic innego jak bułka tarta przyklejana Hermolem i męczona pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Czemu wszyscy wyrzucają tą z zestawu, chociaż jest jak najbardziej poprawna? Ha ha Radku, bo później słyszą...ze jest za gruba Maćku, chociaż "uciekłeś" nieco z tą relacją, model zrobiłeś fajnie,kolejne modele przed Nami, gratuluje i do następnego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi