Marshall89 Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Cześć wszystkim Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj, chciałem się serdecznie przywitać Kilka miesięcy temu wkręciłem się w modelarstwo i jest to czwarty w mojej karierze model. Chciałem się nim pochwalić, bo jestem dosyć zadowolony, a dodatkowo byłbym bardzo wdzięczny za konstruktywną krytykę, bo jestem bardzo ciekaw co sądzą o tym starzy wyjadacze i eksperci. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Marshall89 8 Cytuj
Baas ArK Napisano 24 Lutego 2023 Napisano 24 Lutego 2023 Ogólnie nie jest źle i pod pewnymi względami może się podobać. Spód bardzo wyrazisty, ładny. Z górą troszkę gorzej. Widać pewną niekonsekwencję w łoszowaniu. Miejscami bardzo dobry, miejscami sprawiający wrażenie nie do końca wytartego, miejscami brak. Okopcenia za wydechami można spróbować jeszcze poprawić tzw. "suchym pędzlem", na razie widać smugi. I ten szew na lusterku, nie chcę namawiać do próby zeszlifowania - ryzyko ułamania (i potem byłoby na mnie, że namawiałem ) Piszesz, że to czwarty, widać potencjał, trochę wprawy, której nabierzesz z czasem i będą naprawdę dobre modele . Cytuj
Marshall89 Napisano 27 Lutego 2023 Autor Napisano 27 Lutego 2023 W dniu 24.02.2023 o 22:59, Baas ArK napisał: Ogólnie nie jest źle i pod pewnymi względami może się podobać. Spód bardzo wyrazisty, ładny. Z górą troszkę gorzej. Widać pewną niekonsekwencję w łoszowaniu. Miejscami bardzo dobry, miejscami sprawiający wrażenie nie do końca wytartego, miejscami brak. Okopcenia za wydechami można spróbować jeszcze poprawić tzw. "suchym pędzlem", na razie widać smugi. I ten szew na lusterku, nie chcę namawiać do próby zeszlifowania - ryzyko ułamania (i potem byłoby na mnie, że namawiałem ) Piszesz, że to czwarty, widać potencjał, trochę wprawy, której nabierzesz z czasem i będą naprawdę dobre modele . Dzięki za recenzje Co do washa to nie bardzo wiem gdzie popełniłem błąd. Washa zrobiłem z farby olejnej rozcieńczonej benzyną lakową. Zostawiłem na noc wash na modelu i na drugi dzień szorowałem ręcznikiem papierowym suchym, a później troche nasączonym benzyną lakową. Może za bardzo rozcieńczyłem farbę? Smugi z wydechu to chyba kwestia użycia złego pędzla. Używałem pędzla do akryli i robiłem też właśnie suchym pędzlem na końcu. Szew na lusterku faktycznie jakoś mi umknął Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi