Marshall89 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 (edytowane) Cześć wszystkim Jako, że jest to mój pierwszy post tutaj, chciałem się serdecznie przywitać Kilka miesięcy temu wkręciłem się w modelarstwo i jest to czwarty w mojej karierze model. Chciałem się nim pochwalić, bo jestem dosyć zadowolony, a dodatkowo byłbym bardzo wdzięczny za konstruktywną krytykę, bo jestem bardzo ciekaw co sądzą o tym starzy wyjadacze i eksperci. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Marshall89 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Ogólnie nie jest źle i pod pewnymi względami może się podobać. Spód bardzo wyrazisty, ładny. Z górą troszkę gorzej. Widać pewną niekonsekwencję w łoszowaniu. Miejscami bardzo dobry, miejscami sprawiający wrażenie nie do końca wytartego, miejscami brak. Okopcenia za wydechami można spróbować jeszcze poprawić tzw. "suchym pędzlem", na razie widać smugi. I ten szew na lusterku, nie chcę namawiać do próby zeszlifowania - ryzyko ułamania (i potem byłoby na mnie, że namawiałem ) Piszesz, że to czwarty, widać potencjał, trochę wprawy, której nabierzesz z czasem i będą naprawdę dobre modele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall89 Napisano 27 Lutego 2023 Autor Share Napisano 27 Lutego 2023 W dniu 24.02.2023 o 22:59, Baas ArK napisał: Ogólnie nie jest źle i pod pewnymi względami może się podobać. Spód bardzo wyrazisty, ładny. Z górą troszkę gorzej. Widać pewną niekonsekwencję w łoszowaniu. Miejscami bardzo dobry, miejscami sprawiający wrażenie nie do końca wytartego, miejscami brak. Okopcenia za wydechami można spróbować jeszcze poprawić tzw. "suchym pędzlem", na razie widać smugi. I ten szew na lusterku, nie chcę namawiać do próby zeszlifowania - ryzyko ułamania (i potem byłoby na mnie, że namawiałem ) Piszesz, że to czwarty, widać potencjał, trochę wprawy, której nabierzesz z czasem i będą naprawdę dobre modele . Dzięki za recenzje Co do washa to nie bardzo wiem gdzie popełniłem błąd. Washa zrobiłem z farby olejnej rozcieńczonej benzyną lakową. Zostawiłem na noc wash na modelu i na drugi dzień szorowałem ręcznikiem papierowym suchym, a później troche nasączonym benzyną lakową. Może za bardzo rozcieńczyłem farbę? Smugi z wydechu to chyba kwestia użycia złego pędzla. Używałem pędzla do akryli i robiłem też właśnie suchym pędzlem na końcu. Szew na lusterku faktycznie jakoś mi umknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Ładny model. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi