marcelo80 Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Mam pytanie do osób używających ww. lakierów: W jakiej proporcji z oryginalnym rozcieńczalnikiem je rozcieńczać? Na stronie producenta jest informacja o rozcieńczaniu w proporcji 50:50, co mi się wydaje nie do końca zgodne z tym jak działają farby Hataki z serii Orange. Ale może się mylę.... Jaka jest też ocena tych lakierów w porównaniu z lakierami bezbarwnymi od Tamiya czy Gunze? Z góry dzięki za info i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) Ja używam, bezbarwne na oko 4:1 (thinner:lakier). Edytowane 6 Marca 2023 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo80 Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Teraz, Tap-chan napisał: Ja używam, bezbarwne na oko 4:1. Ile warstw należy położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 W pancerce nie liczę w warstwach, w lotnictwie 1x mgiełką, potem 1x na wilgotno i 1 x na mokro. Gloss pod kalki oczywiście, bo matowy zawsze mgiełką do uzyskania satysfakcjonującej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo80 Napisano 6 Marca 2023 Autor Share Napisano 6 Marca 2023 Dzięki za info. Będę kładł lakier na panzer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi