maciej_1988 Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Niedługo zacznę budowac model Scani i będę go malował farbami Model Master. Niestety będę robił to pędzlem. Nie wiem czy mam rozcieńczac farbe czy nie - farby akrylowe. Jak czytałem na forum to zdania są podzielone. A czy farby clear Humbrola też mam rozcieńczac czy nie?? Będę mógł używac do tego rozcieńczalnika Model Master?? A jeszcze jedno, używał kiedyś ktoś z Was farby metalizowane MM?? Jak sie je używa? Bezpośrednio na podkład czy na innym kolor farby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Tak jak piszesz zdania na ten temat są podzielone, ja napisze że powinieneś a ktoś inny że nie Bo cały ambaras w tym żeby dwoje chciało naraz. Ale wracając do tematu, to musisz popróbować sam, spróbuj na jakimś kawałku tak i tak, a potem zobacz efekty i sam podejmij decyzję. Akryle możesz rozcieńczać nie tylko dedykowanym do nich środkiem, ale i wodą lub też wodą ( ognistą ). Nie sądzę aby rozcieńczalnik MM do farb akrylowych ( bo tak rozumiem z tego co napisałeś ) pasował do olejnych Humbrola ( taki układ nie pojedzie ). Co do metalizerów, to najlepiej będzie kłaść je na podkład, bo są to farby raczej dość kapryśne i ciężko się nimi bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jesli masz wprawę to mozesz malowac pędzlem a samą karoserie trysnij sprayem;) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 maciej_1988 właśnie nie maluj kasty sprajem bo totalna kaszana wyjdzie kup spray deco color albo inny i psiknij tylko pamiętaj nakładaj cienkimi warstwami po wyschnięciu poprzedniej. A co do farb mm to ja używam emalii tej firmy i są dobre niewiem jak z akrylami bo jedynego jakiego mam nie otwierałem jeszcze z tego co wiem akryle możesz wódką rozcięczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi