Łukasz S. Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Witam Dzis zmajstrowałem studio dla modeli Materiały jakie użyłem to: podstawka: tablica korkowa wymiary długosc 40cm szerokosc 30cm 3 kartki brystolu kolor ciemny niebieski (granatowy) kilka listewek na szkielet klej: wikol i kropelka Dodatkowe foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 No łał ale czy nie lepiej iść w plener?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Poczekajmy do jesieni i zimy, ciekawe ilu chętnych będzie wtedy do łażenia w plener? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 25 Lipca 2006 Autor Share Napisano 25 Lipca 2006 Ja z pewnoscia nie wyjde w zime -30 Tło rowniez moge zmieniac w studiu na zimowy, jesienny, wiosenny i letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 No tlyko jeszcze dobrze to oświetlić i będzie ok. I niepotrzebne te kartki na bokach. Lepiej kupić duży brystol (najlepiej niebieski) i na jego tle robić zdjecia, ja mam taki brystol przyklejony na taśme dwustronną do krzesła i jest git, jak jest pogoda to krzesełkiem na dwór, jak nie ma pogody to ustawiam oświetlenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fankol Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Tło do makiety w Model Manii kupione na spółkę z kumplem. I trochę oddal tło od modelu żeby na foto wyszło zamglone. A tak ogólnie super i jak tak sobie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Model trochę kiepsko doświetlony , a drugie zdjęcie prześwietlone. Spróbuj z kilkoma źródłami światła , pomysł dobry , tylko pokombinuj z oświetleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Ja mam brystol przewieszony przez deskę i przyklejony do taboretu (tu na zdjęciu: ). Stawiam tą piramidę pod główną lampą w moim pokoju, która daje mleczne (nieco rozproszone) światło, po czym biorę siostry aparat fotograficzny, odsuwam się na ok. 2m, ustawiam na aparacie tryb makro, najeżdżam na model ZOOMem i robię zdjęcie. Przez to, że aparat jest tak daleko od modelu, błysk lampy nie odbija się tak bardzo i zdjęcia nie wychodzą prześwietlone. Model jest oświetlony od góry i doświetlony przez lampę błyskową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Można też w aparacie ustawić „błysk wypełniający” , co do białej kartki to bywa różnie , ponieważ biały kolor w znacznym stopniu odbija światło , sam robię zdjęcia na podkładce korkowej plus niebieskie tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 W przypadku aparatu mojej siostry, ustawienie makro powoduje od razu odpowiednie ustawienie błysku, żeby nie było prześwietleń. A że model leży na białym brystolu, to dlatego odsuwam się na 2m i zbliżam ZOOM, żeby mimo wszystko zniwelować odbicia. I wychodzi świetnie (moim zdaniem). Przykładowe zdjęcia robione tą techniką: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi