Michał_86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Tak sobie maluję ten model i postanowiłem ciut pocudować. Czy to wygląda jakby go trafiono pociskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Słabo to wygląda, bo słaba jakość zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Chyba lepszego zdjęcia już nie będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 O tak, teraz widać wyraźnie... Według mnie jest zbyt duży, albo po prostu wynikł z ostrzelania pojazdu z broni o dużym kalibrze. Ogólnie jest OK! PS. Jak go zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Wydłubałem takim wysuwanym nożykiem łamanym z Praktikera :P Topex 9mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Wydłubałem takim wysuwanym nożykiem łamanym z Praktikera Spróbuj z rozgrzaną szpilką/gwoździkiem. Warto kombinować z nimi, bo dają niezły efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Wydłubałem takim wysuwanym nożykiem łamanym z Praktikera Spróbuj z rozgrzaną szpilką/gwoździkiem. Warto kombinować z nimi, bo dają niezły efekt. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 A tak w ogóle to czy takie rzeczy robić się powinno po skończeniu modelu czy na początku też można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 A tak w ogóle to czy takie rzeczy robić się powinno po skończeniu modelu czy na początku też można? Myślę, że raczej na początku. A obicia robione farbą i rdzawe zacieki oczywiście po pomalowaniu modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 dolne może być, ale górne wygląda na moje na co najmniej 88mm. A te zazwyczaj penetrowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 No, nie, nie. Weź zaszpachluj te uszkodzenia i na drugiej stronie spróbuj z rozgrzaną igłą. To górne trafienie to wygląda nie na 88, ale na działo pancernika Rodney. W skali 1/72 dziura powinna mieć pomiędzy 1, a 1,5mm, co odpowiadałoby mniej więcej pociskom 75-88mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 hehe wodzik, jesli do mnie pijesz, to podalem "co najmniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Ma ktoś pod ręką fotki ze śladami po pociskach? Oczywiście nie takich które przebiły pancerze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 http://wio.ru/tank/aces/kv2-dead.jpg Na boku wieży widać piekne 2 trafienia, na moje oko 37mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 hehe wodzik, jesli do mnie pijesz, to podalem "co najmniej" Jeśli tak to zabrzmiało to przepraszam, nie o to mi chodziło. Chciałem podać mniej więcej skalę porównawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi