Loroini Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam jestem nowy na forum, więc witam wszystkich serdecznie su-34 firmy italeri jest moim pierwszym modelem na forum i drugim modelem po 5 letniej przerwie z modelarstwem. Model kupiłem w wersji z farbkami i pędzlem ponieważ innej niebyło w sklepie a bardzo lubie ten samolot. Pudełko. Częśći (z już wyciętymi cześciami kabiny). średnia ilość części model jest przyjemny w składaniu i nie trudny. Elementy kabiny Skończona kabina i sklejony kadłub czekam na opinie, jeśli będe miał czas to dzisiaj skończe jeszcze skrzydła i stateczniki. Pozdrawiam ps. jak najlepiej usuwać nadmiar szpachlówki nożem jak jest jeszcze miekka, czy papierem ściernym po wyschnięciu z góry dziękuje za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 ps. jak najlepiej usuwać nadmiar szpachlówkinożem jak jest jeszcze miekka, czy papierem ściernym z góry dziękuje Najlepiej nakładać tak, żeby owego nadmiaru było jak najmniej W tym celu można na przykład wykorzystać taśmę maskującą, którą zabezpieczamy obszar wokół szpary do zaszpachlowania. Reszta to już papier ścierny po porządnym wyschnięciu szpachli. A jeśli już musisz ją usunąć, to tak jak napisałeś - najpierw nożykiem ile się da, a potem papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loroini Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Cholera mam taśme maskującą a nawet o tym niepomyślałem, lepiej wytre papierem bo tyle tego nawaliłem że nożem trudno idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jak na twoje początki to bardzo ładnie wyszła kabinka. Zobaczymy jak reszta malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi