MICHAŁ R Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 Witajcie, po kilkunastu latach przerwy postanowiłem wrócić do pasji. Na rozgrzewkę poszedł sherman Zvezdy i M3 Lee, obecnie na warsztat leci pojazd który od zawsze chciałem skleić. Z racji permanentnego braku czasu relacje będą rzadkie ale liczę na Waszą pomoc Pojazd malowanie pudełkowe, dość dokładnie obfotografowany: BOURRASQUE n° 257 https://www.chars-francais.net/2015/index.php/14-classement-individuel/char-b/166-257-bourrasque Czy planuję dodatki? Raczej jeszcze nie choć model wymaga kilku zmian. Z pewnością pokuszę się o dodanie faktury odlewu. pozdrawiam serdecznie Michał 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 Ale paskuda. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Pierwsze koty za płoty. Tamiya składa się jak klocki lego. Wieża potrzebuje koniecznie faktury odlewu oraz spawu łączącego. Doklejony spaw na tą chwilę rzuca się za bardzo w oczy, zeszlifuje go nieco oraz po dodaniu faktury ,,załamię" Mam zagwozdkę z jarzmem. Wydaje mi się ze w oryginale inaczej rozwiązali to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Przecież masz nie wszystkie części na tym obrazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Świetny poradnik, ale nie do końca się dobrze zrozumieliśmy. Myślę że to kwesta zaszpachlowania tej szpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Polecam metalowe lufy RbModel oraz kawałek łańcucha. Tani uprade, ale to robi robotę. Jest jeszcze kosmicznie drogi zestaw MR Modellbau 35488 Gun barrel set and upgrade Char B1 bis Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Bardziej muszę się przyjrzeć jak dorobić wszelkie numery. Widziałem ,,kalki" ale tak samo cena konkretna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 23 minuty temu, MICHAŁ R napisał: Bardziej muszę się przyjrzeć jak dorobić wszelkie numery. Widziałem ,,kalki" ale tak samo cena konkretna Jeżeli znajdziesz odpowiednią wielkość to jest stary modelarski sposób odcinania żyletką nr części z ramek. Litery to już trudniejsza sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Temat nie umarł. Po wybitnie ,,złożonym" modelu M3 Lee z Miniart ten składa się sam. Luf jeszcze nie namierzyłem więc są wklejone zestawowe. Powoli tworzy się faktura stali. Dokonam paru zmian jak w filmiku powyżej. Miłego weekendu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi