welna Posted May 10 Share Posted May 10 Niedawno zacząłem pracę nad nowym modelem i stwierdziłem, że warto będzie się tym podzielić na forum. Jest to mój 3 model w życiu, więc wciąż brakuje mi wielu umiejętności, ale licze na pomoc z waszej strony , może uda się go dokończyć bez zepsucia niczego. Niżej załączam pierwsze zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted May 10 Share Posted May 10 Czekamy na postępy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
welna Posted May 10 Author Share Posted May 10 Załączam pierwsze postępy, usunąłem wszystkie ślady po odlewach i złożyłem model "na sucho". Trzeba będzie wypełnić ubytki w spoilerze i fotelach, z podłogą też przydałoby się coś zrobić, ale nie do końca wiem jak powinienem się nią zająć. Nie mam też pewności, czy dobrze ułożona jest klatka bezpieczeństwa, czy tylne rury nie powinny być szerzej, jeśli ktoś posiada taką wiedzę to będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
welna Posted May 24 Author Share Posted May 24 Długo nie dodawałem żadnych postępów więc pora dodać to co udało mi się zrobić przez ostatnie dni. Wszystkie części zostały już pomalowane primerem, korzystam z szarego primera od creative colors. Niestety sklejanie spoilera kompletnie mnie przerosło i jak na razie zostawiam to na później. W najbliższym czasie zajmę się malowaniem i sklejaniem juz pierwszych elementów w tym karoserii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
welna Posted May 24 Author Share Posted May 24 (edited) Dorzucę jeszcze zdjęcie dzięki któremu zdecydowałem się zostawić klatkę z "węższymi" tylnymi rurami. Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia po następnych zmianach. Ps. wie ktoś jak dobrze usunąć fabryczny chrom z kół? Edited May 24 by welna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashato Posted May 25 Share Posted May 25 Ja do chromów używałem Cleanlux 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts