Sjmport Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Zastanawiam się, którą wielkość mecha wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 11 Maja 2023 Autor Share Napisano 11 Maja 2023 (edytowane) Wersja 2 Edytowane 11 Maja 2023 przez Sjmport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Jeśli mech to pojazd, w którego kabinie siedzi człowiek, to chyba masz już odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Też może być sterowany przy pomocy AI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Podkład jest. Wybrałem mniejszego mecha. Widoczna antena to igła od strzykawki. Mech w zamyśle sterowany jest przez Combat AI. Przy pierwszych "drzwiach" jest skryty Harley Davidson Enduro 500 Military. Znaczna jego część będzie skryta pod plandeką - ta będzie z chusteczki nasączonej Wikolem. Powyżej od frontu gdzie jest motocykl będzie pojedyncza deska, pozostałość prowizorycznej barykady. Na drugich "drzwiach" więcej barykady. Ludzik na dole będzie miał tobołek oparty o ścianę. Z okna może będzie jeszcze wystawał jakiś RKM. W dziurze będzie kilka czaszek w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 12 Maja 2023 Autor Share Napisano 12 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Igła to trochę gruba jest. Bardziej na lufy, a antenę wyciąg z tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 13 Maja 2023 Share Napisano 13 Maja 2023 13 godzin temu, Sjmport napisał: Mech w zamyśle sterowany jest przez Combat AI. Ja tam lubię, kiedy diorama na swoją historię i fabułę. Dobre wytłumaczenie. 9 godzin temu, Baas ArK napisał: Igła to trochę gruba jest. Bardziej na lufy, a antenę wyciąg z tworzywa. Z powodu, który wymieniłem wyżej, tego elementu bym się chyba nie czepiał, ale ja nie widziałem nigdy w życiu mecha na żywo i nie potrafię powiedzieć, czy antena jest zbyt gruba. Być może służy do komunikacji za pomocą fal, które wymagają anteny o specjalnej konstrukcji lub pancerza ochronnego/ekranu. Kto wie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 Generalnie mamy już drony bezzałogowe. Mamy już częściowo autonomiczne samochody. Mechów póki co jeszcze na polu walki nie ma. Pomijam roboty saperskie i te w fazie testów. Tak więc ten jest sterowany przez Combat AI. Typowa antena czołgowa jakoś mi tu nie pasowała. Być może to kwestia zdjęcia bo sama igła to 0.3mm. Jak na mecha patrzę to gruba ona nie jest. Plus jest ona specjalnie wzmocniona, by chronić zaawansowaną elektronikę do pobierania bieżących danych z pola walki z satelit lub innych pojazdów jeżdżących czy też latających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Podstawka nabiera kolorów trochę. Teraz trochę zabawy z patykami w tyle "drzwi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Mech dostał drugą antenę wyszperana ze złomu modelarskiego oraz nazwijmy to celownik laserowy z Tomcata w 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Wybaczcie, że post pod postem. Wynika to z rozmiaru zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Przy okazji, mecha kupiłeś, czy sam wydrukowałeś? Jeśli sam, czy możesz udostępnić źródło? A jeśli kupiłeś, czy możesz powiedzieć, skąd? Zaintrygował mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) 42 minuty temu, krn78 napisał: Przy okazji, mecha kupiłeś, czy sam wydrukowałeś? Jeśli sam, czy możesz udostępnić źródło? A jeśli kupiłeś, czy możesz powiedzieć, skąd? Zaintrygował mnie Kupiłem https://www.miniaturesforge.eu/shop/pl/papiksel-miniatures/9975-533308-figurka-pap-industries-mb-yukari-11.html#/27-skala-32mm/31-poziom_wykonczenia-czysta/33-podstawka-premium Drukarki 3D nie ogarniam . Dodatki anten i celownika to moje dodatki. Edytowane 14 Maja 2023 przez Sjmport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Oto mech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 16 Maja 2023 Autor Share Napisano 16 Maja 2023 Mechowi dodałem : Antenę z igły strzykawki Antenę ze złomu modelarskiego Dwie rakiety też ze złomu modelarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 17 Maja 2023 Autor Share Napisano 17 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 17 Maja 2023 Autor Share Napisano 17 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi