martryb Napisano 16 Maja 2023 Share Napisano 16 Maja 2023 W przerwie budowania Peterbilta 389 postanowiłem wykonać dwie przyczepy D-47 do ursusa 1604. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 18 Maja 2023 Autor Share Napisano 18 Maja 2023 Dalsze prace nad D-47. Dyszel będzie jeszcze podocinany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 19 Maja 2023 Autor Share Napisano 19 Maja 2023 Dziś wiele nie zrobiłem bo tylko dwa koła i dyszel dociąłem , ale wstawiam bo zawsze to trochę fotek i jest co obejrzeć, też lubię popatrzeć na fotki z relacji budowy jak ktoś wstawia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 22 Maja 2023 Autor Share Napisano 22 Maja 2023 Dalszy ciąg pracy nad przyczepką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Bardzo ładnie wychodzi! Z czego wykorzystałeś blaszkę? Puszki? Na forum jest użytkownik @p11c,który z puszek buduje samoloty w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 Tak ogólnie używam blachy z puszek po farbie bo blacha jest dość gruba , ale to na maski błotniki itd. a na elementy konstrukcyjne używam już blachy dużo grubszej niż jest na puszkach po farbach a mianowicie blachę odzyskuję z dwudziestolitrowego baniaka po oleju do klimatyzacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 Dzisiaj wykonałem zawiasiki z blaszki do wcześniej wykonanych burt , jak i zamocowanie ich na tzw. nitach zrobionych z małych gwozdzików . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2023 Lecimy dalej z komunistyczną przyczepką 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2023 Dalsze prace nad budową przyczepki D-47 RC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2023 Jazda z przyczepką 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 9 Lipca 2023 Autor Share Napisano 9 Lipca 2023 Dzisiaj zająłem się wykonaniem zawiasów burtowych do drugiej przyczepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 Druga przyczepka już gotowa, teraz tylko zamontować oświetlenie, zdalnie sterowane kiprowanie , pomalowanie i można będzie brać się za następny projekcik. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martryb Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Próby i doświadczenia metodą prób i błędów mechanizmu wywrotu skrzyni przyczepy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi