tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Przyszedł czas pokazać w końcu moje dzieło. Model Italeri prosto z pudła. Sklejony na początku lipca. pierwszy raz pokazuję tu mój model więc proszę nie bijcie mnie W niedalekiej przyszłości planuję dorobić zimową dioramkę do tego byka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Całkiem, całkiem. Choć śnieg powinien być raczej na płaskich powierzchniach... Myślę że na dioramie będzie wyglądał znacznie lepiej. PS z czego zrobiłeś śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 cukier puder z białą farbą humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Ciekawy sposób. Ale nie wiem czy coś tego z czasem nie zacznie jeść (ja kiedyś posypałem czołg mąką i widzę że wyżywiło się na tym kilka pokoleń moli) . Na diorame spróbuj sody oczyszczonej przyklejonej na lakier do włosów, ja to sprawdzałem na swojej dioramie i wygląda nieźle i nawet się ładnie skrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 podkradnę mamie lakier kupię sodę i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Spróbujesz nie pożałujesz! Zresztą chyba widziałeś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 oczywiście że widziałem, świetnie wygląda tylko że ja chcę użyć to na większą skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Jak będziesz robił grube warstwy to najpierw pryskaj lakier potem syp sodę potem znowu pryskaj i syp sodę i tak kilka razy wedle uznania, na początku będzie to wyglądać jak rozmiękły cukier puder ale jak wyschnie to pięknie się skrystalizuje (tylko nie przesadzaj z grubością bo nie jestem pewien co z tego wyjdzie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 zanim nałoże śnieg poleję wnętrze ramki gipsem albo czymś takim (żeby wyglądało na to że elefant wjechał w kupe śniegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Chodzi ci o formowanie terenu z gipsu? Ja zrobiłem to z (chyba ) kleju do płytek dobrze się modeluje ale jest strasznie ciężki. Jak będziesz chciał pomocy to napisz na gadu albo pw bo już trochę zaśmiecam ci wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Chodzi ci o formowanie terenu z gipsu? dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 W sumie model ładny ale tan śnieg wygląda jak piasek... Reszta w jak największym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 sklejony świetnie!! kamuflaż też świetny !! ale śniegu trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 ale śniegu trochę za dużo Dla ciebie jest za dużo a dla mnie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Na górnej płycie tego czołgu jest tyle śniegu, że jakby dowódcy zachciało się wyjść to takiego "klina" by walnął, że do końca wojny leżałby w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Na górnej płycie tego czołgu jest tyle śniegu, że jakby dowódcy zachciało się wyjść to takiego "klina" by walnął, że do końca wojny leżałby w szpitalu. Pomyliłeś chyba śnieg z lodem, bo ja na śniegu ( nie udeptanym) jeszcze nigdy się nie przewróciłem. Poza tym jką kaleką trzeba być żeby się na śniegu przewrócić Niepotrzebnie wracasz do tego tematu. O gustach się nie rozmawia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 A były elephanty w panzergrau ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Pomyliłeś chyba śnieg z lodem, bo ja na śniegu ( nie udeptanym) jeszcze nigdy się nie przewróciłem. Poza tym jką kaleką trzeba być żeby się na śniegu przewrócić Chodzisz po chodniku a nie po płycie pancernej. I masz bardzo kiepskie argumenty pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 tankista17 napisał: Pomyliłeś chyba śnieg z lodem, bo ja na śniegu ( nie udeptanym) jeszcze nigdy się nie przewróciłem. Poza tym jką kaleką trzeba być żeby się na śniegu przewrócić Chodzisz po chodniku a nie po płycie pancernej. I masz bardzo kiepskie argumenty pozdr mówimy tu o śnieżnym puchu grubości 5 cm a nie udeptanym śniegu przez dziesiątki nóg. Twoje nerwy przerzuciły się teraz na mnie I nie próbuj mnie zbijać odzywkami o argumentach bo w twoim temacie Jagdtiger za takie coś byłeś przynajmniej oburzony. A były elephanty w panzergrau ? wszystkie Ferdinandy po modernizacji pojechały chyba do Włoch Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 tankista17 nic mi to nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 to znaczy że zarówno pod kurskiem jak i we włoszech nie były malowane w panzer grau. Mam wątpliwości czy niemcy wysyłali elefanty spowrotem na front wschodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Ciekawy sposób na śnieg tylko na pionowych powierzchniach słabo wygląda(boczne ściany wieży), normalnie by się tak nie przylepił. A reszta jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacab Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Usunięty przez - gulus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi