Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam Serdecznie wszystkich. Jestem tutaj nowy, mam do zaprezentowania mój najnowszy model. Jestem z niego Bardzo zadowolony

8a7e2223b03d5958.jpg

618ac26f553c5a1a.jpg

b84c4697da15b5b3.jpg

ffc7ebfbab238a44.jpg

4d9db459fc8f10f3.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Miałem problem ze zdjęciami (pierwszy raz na forum, proszę o wyrozumiałość)

Napisano

Linki do zdjęć już są, zapraszam. Jeśli coś będzie nie tak ze zdjęciami z góry przepraszam i postaram sie to zmienić.

Napisano (edytowane)

Modelik ciekawy, cieszy oko.

Czego mozna sie czepic, to to, ze lakier nie ma polysku, tylko cytrynke. Brakuje tez srub w kolach. Zapomniales rowniez pomalowac slupek "b" na szybach modelu. Brakuje chyba uszczelek wokol okien, ale na tych fotkach nie jestem w stanie w 100% tego ocenic.

Ogolnie - spoks.

Pozdro!!!

Edytowane przez Gość
Napisano

Model schludnie i czysto złożony , jednak mam pewne zastrzeżenia co do lakieru...

Wyszła ci tzw. skórka pomarańczy. Mogłeś wyrównać lakier i potem prysnąć bezbarwnym...

Ale w sumie model wygląda bardzo fajnie

Napisano

Właśnie ta "skórka pomarańczy" mnie lekko zmartwiła. Model moim zdaniem wygląda dobrze, pierwszy raz miałem taką sytuację z lakierem i trochę brakuje mu połysku. Uważam że lakier jest dobry i dobrze sie prezentuje ale następnym razem będzie lepiej, trzeba dążyć do perfekcji!

Napisano
[...]Model moim zdaniem wygląda dobrze [...]

[...]Uważam że lakier jest dobry i dobrze sie prezentuje [...]

Oczywiscie, ze dobrze sie prezentuje. Tak tez napisalem.

Chodzilo mi raczej o spostrzezenia czy tez wskazowki, czego brakuje lub co nalezy poprawic.

p.s.

Nawiasem mowiac, ja rowniez, prezentujac modele w galerii, oczekuje uwag od innych forumowiczow. Zawsze sie mozna czegos nauczyc...

Pozdro 4 all.

Napisano

Jestem wdzięczny za Twoja opinię. O to mi chodzi o porady, wskazówki i spostrzeżenia. Pozdrawiam Serdecznie! ^^

Napisano

Nie no modelik ładny o lakierze już nie piszę bo wszystko zostało napisane. I bardzo gustowne felgi.

Ogółem samochód moich marzeń

Pozdrawiam ccrriiss

Napisano

Mnie razi ten lakier a przede wszystkim kalki - nie wiem czy używałeś bezbarwnego - następnym razem połóż kolor, następnie warstwę bezbarwnego - jeśli pojawiła się skórka, musisz wyrównać i wypolerować lakier, przynajmniej w miejscach gdzie będą kalki i na to 2-3 warstwy lakieru bezbarwnego - na wszelki wypadek ostatnia grubsza, co żebyś przy polerowaniu nie dotarł i nie poprzecierał kalek. Też mam suprę, ale będę wykonywał budy kit Veilside Fortune, więc podobny nie będzie...heh.

Ogólnie jest dobrze. Pamiętaj o moich wskazówkach i następny powinien wyjść o niebo lepiej

Napisano

Generalnie chciałbym przeprosić za swojego pierwszego w tym temacie (ponaglającego) posta.

Modelik bardzo mi się podoba, fakt - lakierowi przydałaby się polerka i warstwa clearu ale do tego wszystkiego dojdziesz z czasem.

Przede wszystkim model czysto sklejony, a to się chwali.

I następnym razem załóż relację z budowy, tak żebyśmy w razie co mogli Ci pomóc.

Ogólnie za model 5(z małym plusikiem)/6

Pozdrawiam

Napisano

Pomijając lakier , wygląda bardzo dobrze, ile już modeli skleiłeś ? Mógłbyś pokazać, pozdrawiam .

Napisano

Modeli skleiłem już wie, ale dopiero ten projekt zasłużył na publikację i na pokazanie szerszemu gronu. Na zdjęciach widać że lakier nie jest idealny, lecz kiedy spogląda sie na niego jak stoi na półce lakier wygląda prawidłowo, zdjęcia bardzo wszystko powiększyły.

PS: ktoś zarzucił iż lakier nie ma warstwy bezbarwnej, bezbarwny jest ale nie nadał odpowiedniego połysku z niewiadomych przyczyn. Pozdrawiam

Napisano
ktoś zarzucił iż lakier nie ma warstwy bezbarwnej, bezbarwny jest ale nie nadał odpowiedniego połysku z niewiadomych przyczyn

Może zbyt mało tego lakieru nałożyłes i go nie wypolerowałeś

Pozdrawiam