Jinto Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Serdecznie wszystkich. Jestem tutaj nowy, mam do zaprezentowania mój najnowszy model. Jestem z niego Bardzo zadowolony Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 A fotki gdzie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Bardzo ładny model, ale wolałbym go zobaczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Miałem problem ze zdjęciami (pierwszy raz na forum, proszę o wyrozumiałość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Linki do zdjęć już są, zapraszam. Jeśli coś będzie nie tak ze zdjęciami z góry przepraszam i postaram sie to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba93 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Ładny i czysty - mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Modelik ciekawy, cieszy oko. Czego mozna sie czepic, to to, ze lakier nie ma polysku, tylko cytrynke. Brakuje tez srub w kolach. Zapomniales rowniez pomalowac slupek "b" na szybach modelu. Brakuje chyba uszczelek wokol okien, ale na tych fotkach nie jestem w stanie w 100% tego ocenic. Ogolnie - spoks. Pozdro!!! Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Model schludnie i czysto złożony , jednak mam pewne zastrzeżenia co do lakieru... Wyszła ci tzw. skórka pomarańczy. Mogłeś wyrównać lakier i potem prysnąć bezbarwnym... Ale w sumie model wygląda bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Właśnie ta "skórka pomarańczy" mnie lekko zmartwiła. Model moim zdaniem wygląda dobrze, pierwszy raz miałem taką sytuację z lakierem i trochę brakuje mu połysku. Uważam że lakier jest dobry i dobrze sie prezentuje ale następnym razem będzie lepiej, trzeba dążyć do perfekcji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 [...]Model moim zdaniem wygląda dobrze [...] [...]Uważam że lakier jest dobry i dobrze sie prezentuje [...] Oczywiscie, ze dobrze sie prezentuje. Tak tez napisalem. Chodzilo mi raczej o spostrzezenia czy tez wskazowki, czego brakuje lub co nalezy poprawic. p.s. Nawiasem mowiac, ja rowniez, prezentujac modele w galerii, oczekuje uwag od innych forumowiczow. Zawsze sie mozna czegos nauczyc... Pozdro 4 all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Jestem wdzięczny za Twoja opinię. O to mi chodzi o porady, wskazówki i spostrzeżenia. Pozdrawiam Serdecznie! ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 E ładnie mi sie podoba ten kolor tylko polerka sie kładnia bo trzeba skórke usunąć , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Nie no modelik ładny o lakierze już nie piszę bo wszystko zostało napisane. I bardzo gustowne felgi. Ogółem samochód moich marzeń Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Mnie razi ten lakier a przede wszystkim kalki - nie wiem czy używałeś bezbarwnego - następnym razem połóż kolor, następnie warstwę bezbarwnego - jeśli pojawiła się skórka, musisz wyrównać i wypolerować lakier, przynajmniej w miejscach gdzie będą kalki i na to 2-3 warstwy lakieru bezbarwnego - na wszelki wypadek ostatnia grubsza, co żebyś przy polerowaniu nie dotarł i nie poprzecierał kalek. Też mam suprę, ale będę wykonywał budy kit Veilside Fortune, więc podobny nie będzie...heh. Ogólnie jest dobrze. Pamiętaj o moich wskazówkach i następny powinien wyjść o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Generalnie chciałbym przeprosić za swojego pierwszego w tym temacie (ponaglającego) posta. Modelik bardzo mi się podoba, fakt - lakierowi przydałaby się polerka i warstwa clearu ale do tego wszystkiego dojdziesz z czasem. Przede wszystkim model czysto sklejony, a to się chwali. I następnym razem załóż relację z budowy, tak żebyśmy w razie co mogli Ci pomóc. Ogólnie za model 5(z małym plusikiem)/6 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Pomijając lakier , wygląda bardzo dobrze, ile już modeli skleiłeś ? Mógłbyś pokazać, pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jinto Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Modeli skleiłem już wie, ale dopiero ten projekt zasłużył na publikację i na pokazanie szerszemu gronu. Na zdjęciach widać że lakier nie jest idealny, lecz kiedy spogląda sie na niego jak stoi na półce lakier wygląda prawidłowo, zdjęcia bardzo wszystko powiększyły. PS: ktoś zarzucił iż lakier nie ma warstwy bezbarwnej, bezbarwny jest ale nie nadał odpowiedniego połysku z niewiadomych przyczyn. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 ktoś zarzucił iż lakier nie ma warstwy bezbarwnej, bezbarwny jest ale nie nadał odpowiedniego połysku z niewiadomych przyczyn Może zbyt mało tego lakieru nałożyłes i go nie wypolerowałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi