JWM Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Witam Rodzina Jakowlewów UT. Model UT 1 z zestawu waku firmy Aviastend (początek lat 1990, ex-ZSRR, nie wiem czy Rosja czy Ukraina?), UT-2 ze znanego polskiego zestawu AGA i konwerstowany od postaw UT 2M z tego samego zestawu (wtedy jeszcze chyba nie było UT-2 M z Broplanu czy też z Aviastendu albo raczej ja nie byłem świadom ich istnienia). UT - 1 jako improwizowany szturmowiec z obrony Kaukazu ( sierżant V.V.Prozor, 6 ShAP, Black See Fleet, Kaukaz, 1942) , UT-2 ze szkoły lotniczej w ZSRR a UT-2M z Dęblina 1945. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Swietne maluchy. Gratuluję tak cierpliwości przy obróbce tychże , jak i wszelkich innych konwersji dokonanych w modelach które miałem przyjemnośc oglądać w innych Twoich postach. BTW: kolekcje masz- jak mniemam - wielo...gablotową !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2023 2 godziny temu, boberm1 napisał: Swietne maluchy. Gratuluję tak cierpliwości przy obróbce tychże , jak i wszelkich innych konwersji dokonanych w modelach które miałem przyjemnośc oglądać w innych Twoich postach. BTW: kolekcje masz- jak mniemam - wielo...gablotową !!! Dzięki, Kolekcja jest rzeczywiście spora. Modele robie ponad 50 lat, na półkach jest ich blisko 500, łącznie to jest kilkanaście metrów kwadratowych "powierzchi ekspozycyjnej...":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Czerwca 2023 Share Napisano 11 Czerwca 2023 Cała trójka bardzo ładnie się prezentuje. UT-1 jako improwizowany szturmowiec - ciekawy wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi