Skocz do zawartości

Blacken-It

Seb

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję szybkiej instrukcji posługiwania się tym specyfikiem.

Widziałem "step by step", ale wolę porady kogoś z Was.

Pytania.

1. Jak długo moczyć gąski ? Pewnie zależy jaki syf chcemy uzyskać ?

2. Czy po wymoczeniu gąsek płyn nadaje się do wyrzucenia, czy będzie jeszcze można z niego korzystać ?

Z góry dzięki.

Edit:

Nie dostałem odpowiedzi to pogrzebałem w necie i coś tam wyczytałem.

Pierwsze spostrzeżenia:

Na razie mam wrażenie że pieniądze wyrzuciłem w błoto

Moczyłem 15 minut jedną taśmę gąsienic do Tygrysa, wszystko ładnie sczerniało, ale...nie wszędzie ! Nie wiem jak to się nazywa, ale chyba "napięcie powierzchniowe" nie pozwala wnikać płynowi w zagłębienia ogniwek.

Wiem, że kilku z was używa tego specyfiku to proszę o jakąś radę.

To sie tyczy wszystkich traków, w pewnych miejscach nic nie łapie.

Odsaczam to, co jest i strzykawka, bądx zakraplaczem wpuszczam w miejsca, których nie ruszyło-u mnie działa.

Jesli nie, to po prostu paciam to pigmentami.

Już niebawem spróbuje ze swoimi, nie będe gdybał, wyjdzie powiem

zasadniczo tak, aczkolwiek,ja z jednej sztuki sobie zostawiłem, jeszcze chwyta pojedyńcze sztuki, używam tez do lin, czy łańcuchów i na innych el. metalowych(dodatki)

gasienice dobrze przed blackenitowaniem

namoczyc w "w tym momencie nie pamietam ups "

ale jakims lekkim roztworze (roztwor ze skladu chemicznego ze skomplikowana nazwa) cos chyba podobnego do octu!! ? jak wroce do wroclawia to sprawdze...

to przyspiesza i delikatnie pomaga w oksydowaniu gasek ...

pomaga takze "wbijanie" blacken-ita w gaski pedzlem w trakcie moczenia

Raz, też ślęczałem nad nimi z pedzlem i próbowałem wygnać te pęcherzyki powietrza, nawąchałem sie nieco..ale też zdało relację.

Po zblacken itowaniu, uważaj z suszarką( jeśli tak suszysz), robia się strasznie kruche.Lepiej odczekać dłużej, bo w rekach sie rozlatują :p( bo ja zniecierpliwik jestem,zawsze muszę mieć szybko i na wczoraj)

To moze byc czasochłonne, ale jak ktos lubi posiedziec, to dobrze jest tez nieco zmatowic te małe zagłębienia, lepiej sie wżera

Po zblacken itowaniu, uważaj z suszarką( jeśli tak suszysz), robia się strasznie kruche.

Gąsienice robią się kruche ?

Niestety zakrapianie nic nie dało tak jak i moczenie całą noc

Trudno, zagłębienia potraktuję w tradycyjny sposób - pędzelek i farba.

PZdr

Szkoda, zatem czekamy aż Paweł wróci do domu, przypomni sobie co i jak...

Gąsienice robią się kruche ?

przysuszałem, w Pershingu, odcinek 3 cm mi zesztywniał, lekko podgiąłem i sypnęło się- jakbym grudy ziemi w łapie trzymał