Seb Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 Potrzebuję szybkiej instrukcji posługiwania się tym specyfikiem. Widziałem "step by step", ale wolę porady kogoś z Was. Pytania. 1. Jak długo moczyć gąski ? Pewnie zależy jaki syf chcemy uzyskać ? 2. Czy po wymoczeniu gąsek płyn nadaje się do wyrzucenia, czy będzie jeszcze można z niego korzystać ? Z góry dzięki. Edit: Nie dostałem odpowiedzi to pogrzebałem w necie i coś tam wyczytałem. Pierwsze spostrzeżenia: Na razie mam wrażenie że pieniądze wyrzuciłem w błoto Moczyłem 15 minut jedną taśmę gąsienic do Tygrysa, wszystko ładnie sczerniało, ale...nie wszędzie ! Nie wiem jak to się nazywa, ale chyba "napięcie powierzchniowe" nie pozwala wnikać płynowi w zagłębienia ogniwek. Wiem, że kilku z was używa tego specyfiku to proszę o jakąś radę. Cytuj
Gościu Napisano 2 Września 2008 Napisano 2 Września 2008 To sie tyczy wszystkich traków, w pewnych miejscach nic nie łapie. Odsaczam to, co jest i strzykawka, bądx zakraplaczem wpuszczam w miejsca, których nie ruszyło-u mnie działa. Jesli nie, to po prostu paciam to pigmentami. Już niebawem spróbuje ze swoimi, nie będe gdybał, wyjdzie powiem zasadniczo tak, aczkolwiek,ja z jednej sztuki sobie zostawiłem, jeszcze chwyta pojedyńcze sztuki, używam tez do lin, czy łańcuchów i na innych el. metalowych(dodatki) Cytuj
subgrafik Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 gasienice dobrze przed blackenitowaniem namoczyc w "w tym momencie nie pamietam ups " ale jakims lekkim roztworze (roztwor ze skladu chemicznego ze skomplikowana nazwa) cos chyba podobnego do octu!! ? jak wroce do wroclawia to sprawdze... to przyspiesza i delikatnie pomaga w oksydowaniu gasek ... pomaga takze "wbijanie" blacken-ita w gaski pedzlem w trakcie moczenia Cytuj
Seb Napisano 3 Września 2008 Autor Napisano 3 Września 2008 Moczyłem kilka godzin w occie, dzisiaj tak jak radził Rafał, zakraplaczem wkropiłem specyfik w zagłębienia, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj
Order81 Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Jesli chodzi o metalowe gąski to najlepiej czernić je w zazkładach wyspecjalizowanych pracowałem niedawno w Łodzkiej Wifamie i tam są takie usługi wygląda to super choć widziałem tylko na metalowych elementach maszyn. Cytuj
Gościu Napisano 3 Września 2008 Napisano 3 Września 2008 Raz, też ślęczałem nad nimi z pedzlem i próbowałem wygnać te pęcherzyki powietrza, nawąchałem sie nieco..ale też zdało relację. Po zblacken itowaniu, uważaj z suszarką( jeśli tak suszysz), robia się strasznie kruche.Lepiej odczekać dłużej, bo w rekach sie rozlatują :p( bo ja zniecierpliwik jestem,zawsze muszę mieć szybko i na wczoraj) To moze byc czasochłonne, ale jak ktos lubi posiedziec, to dobrze jest tez nieco zmatowic te małe zagłębienia, lepiej sie wżera Cytuj
Seb Napisano 4 Września 2008 Autor Napisano 4 Września 2008 Po zblacken itowaniu, uważaj z suszarką( jeśli tak suszysz), robia się strasznie kruche. Gąsienice robią się kruche ? Niestety zakrapianie nic nie dało tak jak i moczenie całą noc Trudno, zagłębienia potraktuję w tradycyjny sposób - pędzelek i farba. PZdr Cytuj
Gościu Napisano 4 Września 2008 Napisano 4 Września 2008 Szkoda, zatem czekamy aż Paweł wróci do domu, przypomni sobie co i jak... Gąsienice robią się kruche ? przysuszałem, w Pershingu, odcinek 3 cm mi zesztywniał, lekko podgiąłem i sypnęło się- jakbym grudy ziemi w łapie trzymał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi