mikemc Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Witam Chciałbym zaprezentować mój najnowszy nabytek. Jest to San Bartolome od Pavel Nikitin w skali 1:48. Jest to temat który większość niezainteresuje, ponieważ jest to drewniany model żaglowca. Jakiś czas temu zainteresowałem się budową modelu HMS Victory, i pierwszy wybór padł na model od Haller w skali od 1:100. Zacząłem jednak bardziej zagłębiać się w temat i odkryłem kompletnie inną dziedzinę modelarstwa jaką jest drewniane szkutnictwo. W ten sposób znalazłem ten kanał na YT gdzie profesjonalnie jest pokazana pudowa modeli drewnianych. Potem natrafiłem na stronę: http://shipsofpavelnikitin.com/shop Tu nabyłem wyżej wymieniony model. Jest to mała firma z Kijowa. Model szedł ponad tydzień, co uważam za znakomity wynik w powszechnie wiadomych powodów. Kilka zdjęć A tu kilka oficjalnych zdjęć z firmowej strony: A tu zajdziecie profesjonalny unbox. https://modelshipworld.com/topic/33311-148-san-bartolome by-pavel-nikitin/ Jako że jeszcze nie bawiłem się tego typu modelarstwem, zakupiłem model HMS Endeavour od Artesania Latina jako materiał szkoleniowy. Jest dość świeży wypust z nowymi "wypraskami" więc mam nadzieje, że da się "łatwo" złożyć. W tle klejone elementy od USS Arizona 1/200. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Gratuluje zakupu. Zawsze chcialem sprobowac drewnianych modeli okretow, one day... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 1:48... 14 kg wagi... Jakie wymiary będzie miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 Length: 980mm Width: 540mm Height: 1030mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 (edytowane) Te produkty Artesanii wyglądają świetnie i chyba na początek są akurat. Edytowane 21 Lipca 2023 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 36 minutes ago, zaruk said: 36 minutes ago, zaruk said: Te produkty Artesanii wyglądają świetnie i chyba na początek są akurat. O czym piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 14 minut temu, Superbe napisał: O czym piszesz? W dniu 20.07.2023 o 08:29, mikemc napisał: Jako że jeszcze nie bawiłem się tego typu modelarstwem, zakupiłem model HMS Endeavour od Artesania Latina jako materiał szkoleniowy. Jest dość świeży wypust z nowymi "wypraskami" więc mam nadzieje, że da się "łatwo" złożyć. https://artesanialatina.net/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalzip Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Cześć, Przymierzam się do zakupu tego okrętu. Powiedz mi proszę płatność za okręt jak dokonywałeś? PayPal czy karta ? Przesyłkę wybierałeś tą za 50 czy 70 €? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Pay pal. Za przesyłkę nie pamiętam ile płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi