pilex7 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Witam, Chciałem przedstawić model Tornado IDS. Model skleja się całkiem przyjemnie, w zasadzie nie trzeba używać szpachli. Kabiny nie trzeba maskować do malowania, bo są to tego dedykowane kalkomanie. Najwięcej zabawy było z podwoziem i klapami podwozia, bo trzeba je kleić na styk przy pomalowanym modelu. Minusem są przesunięcia na kalkomanii między kolorem białym i czarnym, najlepiej to widać na numerach bocznych. Reklamowałem wprawdzie te kalkomanie u Revell'a ale nie dość, że odpowiedź przyszła jak już model był zrobiony to na przysłanym arkuszu w ogóle nie było białych obwódek wokół numerów i „krzyża”. Całość malowana farbkami wodnymi farbkami Revell'a. Kokpit i zdjęcia: Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 A dlaczego nie wylądował w temacie Tigermeet?!?!? Poza tym całkiem miły model. Dlaczego się tak świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Prosze sie nie śmiać ;> Czy te tiger strips, sam malowałeś, czy to kalki? Jesli sam,mógłbys opisąc, co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 A dlaczego nie wylądował w temacie Tigermeet?!?!?Jakoś na to wpadłem, że można go tam umieścić bo jak rozumiem temat Tigermeet jest w dziale Warsztat, a tu już jest gotowy model. Planuję następny model z serii Tigermeet (też Tornado) i wtedy relacja tam wyląduje.Dlaczego się tak świeci?Pokryłem go na końcu bezbarwnym pół-matem, myślę że się świeci dlatego, że zdjęcia były robione przy pomocy lampy błyskowej i stąd te refleksy.Prosze sie nie śmiać ;> Czy te tiger strips, sam malowałeś, czy to kalki? Nie ma się z czego śmiać. To są kalki, mam skan bo je raklamowałem u Revell'a poniżej ich zdjęcie: Model przed położeniem kalkomanii wyglądał tak: Samo nakładanie nie było trudne, aczkolwiek przed rozpoczęciem tego procesu należy dokładnie przestudiować instrukcję i zaplanować w jakiej kolejności będziemy nakładać kalki, ja zacząłem od kokpitu i ogona a potem reszta. Druga sprawa do dużo Set'a (Gunze) przed położeniem a następnie obficie malowanie Sol'em. Należy się też uzbroić w cierpliwość; tak traktowane kalkomanie wysychają parę godzin, temat był wiele razy przedstawiany na forum. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Powiem tak - jeden z najładniej wykonanych modeli w tej skali jaki ostatnio widziałem. Gratularum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Szkoda, myślałemze to rekodzieło, w kwetii co i jak sie nie wypowiem( ja facet od gesiej skórki) Stripsy fajne,wykorzystać w trzy pięc...ach marzenie ! No nic gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi