robertmodelarz Napisano 3 Listopada 2023 Share Napisano 3 Listopada 2023 (edytowane) Ja tam jadę gotowym zestawem- potrzasnę i psikam. Każdy sposób dobry. Edytowane 11 Grudnia 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 3 Listopada 2023 Autor Share Napisano 3 Listopada 2023 Jedyny plan to wieczna improwizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Listopada 2023 Share Napisano 3 Listopada 2023 14 minut temu, WPR napisał: Jedyny plan to wieczna improwizacja... Głowa do góry , czasem w improwizacji siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 3 Listopada 2023 Autor Share Napisano 3 Listopada 2023 Gotowe zestawy pewnie są fajne ale ... No i też jakoś wolę robić główny kolor akrylami typu tamiya. Ale masz rację, że ten zielony wyszedł dziwnie, ale też słabo mi się pracuje z tymi farbami olejnymi. To nie to samo co abteilung. Zrobię chyba filtr z emalii humbrola => improwizacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 Dzień dobry, Stan na dziś tj. 09.11.2023 Wash robiłem trochę z farb olejnych a trochę z streaking grime. Obicia pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 (edytowane) @robertmodelarzJak Ci się maluje tymi farbami? Rozcieńczasz to jeszcze jakoś, czy wlewasz prosto? Masz problem z zatykaniem dyszy, czy idzie Ok? I czy używasz jakiegoś flow improvera? Pytam bo kupilem gotowy zestaw MIGa i dla mnie tragedia, ale czasem kusi mnie wygoda gotowych i brak zapachu. Tutaj warsztat wyglada elegancko. Pięknie wymalowane póki co. Edytowane 10 Listopada 2023 przez Radek Filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 6 minut temu, Radek Filipek napisał: @robertmodelarzJak Ci się maluje tymi farbami? Rozcieńczasz to jeszcze jakoś, czy wlewasz prosto? Masz problem z zatykaniem dyszy, czy idzie Ok? I czy używasz jakiegoś flow improvera? Pytam bo kupilem gotowy zestaw MIGa i dla mnie tragedia, ale czasem kusi mnie wygoda gotowych i brak zapachu. Tutaj warsztat wyglada elegancko. Pięknie wymalowane póki co. Trzeba dokładnie wymieszać - najlepiej wrzucając do pojemnika mała stalową kulkę. Dodaję zawsze do zbiornika aerografu 3 krople rozcieńczalnika Vallejo. Moje farby mają ponad 6 lat i mają tendencję do rozwarstwiania się. Szału nie ma, ale aerografu nie zapychają - maluję dyszami od 0,3 do 0,5 mm. Będę je używał dopóki się nie skończą, potem tylko HATAKA Orangre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Mój ulubiony czołg się skleja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 Dobry wieczór, stan na 20-11-2023. Trochę brudzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 Praktycznie koniec. Jeszcze figuranta trzeba pomalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Listopada 2023 Share Napisano 27 Listopada 2023 Czemu gązienice są takie czyste skoro wanna i koła są pokryte błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 27 Listopada 2023 Autor Share Napisano 27 Listopada 2023 2 godziny temu, patrykd napisał: Czemu gązienice są takie czyste skoro wanna i koła są pokryte błotem. Na swoja obronę mogę powiedzieć tylko, że odpadło w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi