kubahansa Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Witam! Mam pytanie z czego zrobić drut antenowy do samolotu w skali 1/72?? Z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 czytałem gdzieś o robieniu takiego drutu z żyłki. Po przyłożeniu w miejscu klejenia rozgrzanej igły żyłka ładnie się napręża druga metoda jaką wypatrzyłem to podgrzanie i rozciągnięcie ramki plastik się rozciąga i jest grubości niteczki jak zastygnie obcinasz co zbędne i masz drut pierwszy sposób testowałem z pozytywnym efektem co do drugiego to na razie teoria znaleziona w necie nie oparta własnoręcznie praktyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ten drugi sposób się sprawdza, trzeba tylko trochę wyczucia. Chociaż zauważyłem, że ramki różnych firm mają różną podatność na takie rozciąganie. Np. HobbyBossa lepiej się sprawdza niż Tamiyi. Zrobiłem takie w Cromwellu (no i paluchy trochę nad fajerką przypaliłem przy okazji ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ja polecam nitkę z pończochy. Wygląda boosko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ja polecam nitkę z pończochy. Wygląda boosko! - a do tego jest elastyczna, więc nie pęka przy byle dotknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Cienka igła to też dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubahansa Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Dzięki, nitka z pończochy pasuje i wygląda IDEALNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi